Visa alla bilder

Volvo 945 2,3 LTT Classic — 1998

Volvo 945 Classic i utmärkt samlarskick "den är som ny" Svensk såld med endast två ägare och 3360 mil på mätaren.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En blick ner i motorrummet räcker för att förstå vilken sorts bil det här är."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
179 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15293
LINKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
170 - 200 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En blick ner i motorrummet räcker för att förstå vilken sorts bil det här är."

Beskrivning

Den levererades i augusti 1998 av en medveten Volvo-entusiast och har bara brukats sparsamt på sommaren och aldrig på vintern. Den nuvarande ägaren känner den tidigare ägaren och köpte bilen 2020 med en överenskommelse om byte av kamremmen den vid 28 971 km. Bilen står för närvarande i garage och körs endast under sommarmånaderna, och den enda anledningen till försäljning är helt enkelt brist på garageplats. En samlarbil med alla ursprungliga papper, dekaler, originalfaktura, stämplad servicebok och liknande. Bilderna är tyvärr tagna under ett envist regnande.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  1998-08-07 
 • Avläst mätarställning
  33658 km 
 • Regnr
  EHJ587 
 • Chassinummer
  945811W1234966 
 • Kw / hk
  99 / 135 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn/tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ett kamremsbyte vid 28 971 km och den senaste stämpeln i serviceboken för 3 000-milaservice i maj 2020 vid 2 873 mil indikerar den höga nivån på funktion, skötsel och vård. Godkänd besiktning fram till 31/10 2023. Bilen beställdes utan vinterhjul, ett tydligt statement från den första ägaren.

 • Skick interiör:

  Nybilskänsla i inredningen, om än med några små slitage här och där.

 • Skick exteriör:

  Karossen är naturligtvis helt rost- och skadefri, liksom lack, plast, gummi och krom. Felfria original aluminiumfälgar och bra däck. Reservhjulet och verktygssatsen har aldrig använts.

 • Skick helhet:

  Samlarbil från dag ett, det är inte så lätt att hitta dylika lågmilarbilar som ändå används sparsamt. Bilar mår ju bäst av det, att hela tiden försiktigt motioneras under rätt premisser.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-04-29
Ursprungsbesiktning: 1998-01-13 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1998-08-07
Senast godkända besiktning: 2022-08-04
Besiktigad tom: 2023-10-31
Årsskatt: 2413 kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Linköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG