Visa alla bilder

Volvo 850 T-5R 2.3 — 1995

Välvårdad med trevlig och omfattande dokumentation och historik. Brukad av en Volvoentusiast sedan 2003.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande
NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
165 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15242
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 850 T-5R?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

Beskrivning

Den nuvarande ägaren köpte bilen 2003 av Volvohandlaren i Alingsås, Bil Nilsson AB. Återförsäljaren registrerade den först 1997 och hade den utställningsbil med bara 10 mil på mätaren. De ville egentligen inte sälja bilen, men ägaren fick efter enträget uppvaktande äntligen chansen att köpa den för 299 000:-. Han körde den som bruksbil och merparten av körsträckan på 22 826 mil avverkades fram till 2012, därefter pensionerades den som entusiastbil. Runt 2005 fick bilen några mindre prestandauppgraderingar, inklusive en S60R T18/19 turbo, racekat, motorstyrning och ett portat grenrör.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1995/1995 
 • Första registreringsdatum
  1997-03-07 
 • Avläst mätarställning
  271927km 
 • Kw / hk
  166 / 226 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn/mocka 
 • Färg
  Ljusgul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Stämplad servicebok, kamrem och vattenpumpsbyte 2020 tillsammans med allmän service och besiktigad fram till september 2023.

 • Skick interiör:

  All elektrisk utrustning fungerar fint inklusive speglar, fönster och säten. Takluckan fungerar däremot bara när när den öppnas i bakkant, men inte vid full öppning. Tyget på luckan har också släppt. Luftkonditioneringen blåser iskallt och alla displayer lyser utan pixelstörning. Alla säten är i bra skick med bara små tecken på slitage. Fina dörrsidor och matta, och dessutom helt nya 850 original golvmattor.

 • Skick exteriör:

  Rak i plåten utan rost och skador med undantag för en 5 cm lång buckla på motorhuven och några små stenskott. Lacken är fin, men en polering hade gjort gott. Plastlisten på takrälsen är sliten och sidokjolen har små färgspån (se bilder). Underredet är snyggt och rent.
  Bra däck och fina grå original R-fälgar ett litet nagg på höger bakhjul.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-08-22
Ursprungsbesiktning: 1996-10-17 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1997-03-07
Senast godkända besiktning: 2022-07-28
Besiktigad tom: 2023-09-30
Årsskatt: 2413 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG