Visa alla bilder

Volvo 760 GLE 2.8 V6 — 1988

Enägarbil i ett välskött originalskick och dessutom med en låg körsträcka.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Sympatiskt helhetsintryck av en välvårdad åttiotalare med en brukande ägare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 797SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15274
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Sympatiskt helhetsintryck av en välvårdad åttiotalare med en brukande ägare."

Beskrivning

Den levererades ny i augusti 1988 till den enda ägaren som körde sparsamt genom alla åren, och den säljs nu för dödsboets räkning. Körjournalen, om än lite sporadiskt ifylld, är en intressant läsning om man tycker om den typen av proveniens. Det handlar mest bränsleförbrukning och på slutet även en notering om att kontakta Bilweb Auctions (!) för försäljning. Denna notering visste inte sonen (som visade bilen) om när vi gjorde dokumentationen. Han vittnar också om pappans noggranna vårdnad av bilen.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1988-07-18 
 • Avläst mätarställning
  134151 km 
 • Kw / hk
  108 / 147 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn startar lätt och känns rätt, lådan växlar mjukt, bromsar och chassi känns även de solida och bra. Luftkonditioneringen blåser kallt. En mängd olika originalnycklar finns.

 • Skick interiör:

  Trevlig oxblodsfärgad skinnklädsel med lite klassiskt instegsslitage på förarsidan. En rengöring och insmörjning skulle göra gott. Takluckan fungerar felfritt och innertaket är matchande rött, rent och fräscht med några små partier som hänger lite där limmet har släppt.

 • Skick exteriör:

  Vit originallack i bra skick, rak och fin i plåten, några märken på plaststötfångarna. Bilens rostskydd kompletterades så sent som bara för ett par år sedan.

 • Skick helhet:

  Fin representant för modellen och en lämplig kandidat för att bli en värdig 760-youngtimer till en Volvo-entusiast.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1988-08-04 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1988-07-08 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1988-07-18
Senast godkända besiktning: 2021-04-28
Besiktigad tom: 2023-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG