Visa alla bilder

Volvo 240 GL 2,3 L — 1991

Trevlig 240 i fint skick med ett litet antal brukande ägare och få mil.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Välhållen lågmilare som fungerar fint, behöver endast fortsatt normalt underhåll för att glädja ny ägare i många år."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
60 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15249
YSTAD
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
65 - 75 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Välhållen lågmilare som fungerar fint, behöver endast fortsatt normalt underhåll för att glädja ny ägare i många år."

Beskrivning

November 1994 köpte en dam från Limhamn denna bil begagnad. Den hade då haft 2 varsamma ägare innan henne och hon körde mycket sparsamt med bilen, vissa år knappt 100 mil.

Våren 2021 köpte nuvarande ägare bilen av henne och har kört en del detta året. Han har satt i original Volvoradio, varvräknare samt digital utetempmätare. Då hans garageplats försvinner till vintern så vill han sälja Volvon innan dess.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1991/1991 
 • Första registreringsdatum
  1990-12-12 
 • Avläst mätarställning
  80716 km 
 • Regnr
  GLN361 
 • Chassinummer
  244883M1432401 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5 vxl 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är välservad och fungerar oklanderligt.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i oslitet skick, dock är klädseln något solblekt samt att det finns två sprickor på instrumentpanelen.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i fint skick, finns en liten skada på vänster framskärm. Lister, däck och fälgar utan anmärkning.

 • Skick helhet:

  Trevlig Volvo i körklart skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1994-11-16 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1990-12-06 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1990-12-12
Senast godkända besiktning: 2022-03-31
Besiktigad tom: 2024-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Volvos mest kultförklarade modell som byggdes i 2 milj ex och såldes över hela världen. Byggdes i 19 år, från och med 1988 så kom en rad förbättringar. Bättre isolering, krängningshämmare, finare klädsel, dubbla gummilister runt dörrarna med mera. Detta tillsammans gör -88 och nyare mer komfortabla att åka i.
Nu är orörda 240-bilar heta samlarbilar över hela världen eftersom de är så välbyggda, säkra och pålitliga att de alltjämt kan användas som daglig-kör-bil om man önskar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ystad

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG