Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ1 Bubbla 1500 "Automatic" — 1968

Ovanligt hel och fin automatic-bubbla. Stått undanställd i garage och bilsamling sedan 1986. Nu framtagen, uppstartad, kontrollerad och provkörd

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt bra skick. Äldre renovering, ser bra ut och går fint men behöver köras till Bilprovningen, innan man kan använda den normalt"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
72 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15292
ÅMÅL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
55 - 70 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt bra skick. Äldre renovering, ser bra ut och går fint men behöver köras till Bilprovningen, innan man kan använda den normalt"

Beskrivning

Bilen har bara haft två ägare. Den såldes ny av Volkswagenhandlaren i Lidköping och hade samma ägarfamilj (far och dotter) i Götene, fram till 2011 då den såldes till en VW samlare i Kareby. Här har den stått i en VW-samling sedan dess och bara startats, varmkörts och används några enstaka gånger varje år. Bilen är i originaluförande men fick en uppsnyggning i slutet av 1990-talet, med nya framskärmar och lack samt nya fotsteg, gummilister, däck och mattor samt omklädda säten. Dessutom har blinker fram flyttats ner till stötfångaren, troligtvis då de nya framskärmarna verkar vara av nyare utförande som saknade hål uppepå, för blinkers där.

Vid frågor och för visning kontakta Fahlkes VW-renoveringsfirma i Åmål för tidsbokning på tel: 076-102 2063.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1967-12-07 
 • Avläst mätarställning
  107752 km 
 • Regnr
  EBX179 
 • Chassinummer
  118230685 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  konstläder 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går fint. Behöver dock broms- och motorservice då den körts mycket lite de senaste 15-20 åren. Behöver också köras till Bilprovningen.

 • Skick interiör:

  Hel och ovanligt snygg invändigt. Fin i motorrum och bagage.

 • Skick exteriör:

  Bilen är ovanligt fin i karossen och alla detaljer är fräscha. Som anmärkning kan nämnas dammkorn i lacken om man tittar noga. Dessa borde dock gå att polera bort. Ingen rost och fin undertill. Nummerskylten bak ligger i bilen.

 • Skick helhet:

  Trevlig bil som med enkla medel är körklar. Dessutom ovanligt lite körd. Bara 10.700 mil, vilket verkar stämma efter kontroll av handlingar mm.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1983-12-29
Ursprungsbesiktning: 1967-11-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1967-12-07
Senast godkända besiktning: 1983-02-18
Besiktigad tom: 1985-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Volkswagens automatlåda vid denna tid är en trevlig upplevelse som sattes i den finaste VW 1500-modellen, med stora motorn på 44 Hkr och skivbromsar fram samt dubbelledad bakaxel. Själva växellådan fungerar så att den frikopplar automatiskt från motorn, när man rör växelspaken. Bilen saknar koppling men man lägger i back, fram och överväxel som vanligt. Mycket lättkörd och driftssäker så bland andra polisen valde denna växellåda på sina bilar. Ibland kallas växellådan för Saxomat och på Porsche hette den Sportomatic.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG