Visa alla bilder

Triumph TR4 A 2.2 L 4 cyl — 1966

Klassisk svensksåld sportvagn renoverad till toppskick. Har varit ramlyft och lackerats i delar, motsvarar högt ställda krav.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket proffsigt renoverad TR 4A som går fint och är besiktigad för alltid. Ser inga speciella åtgärder som behövs utan bara normalt underhåll."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
153 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14235
LJUNGBY
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
320 - 360 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket proffsigt renoverad TR 4A som går fint och är besiktigad för alltid. Ser inga speciella åtgärder som behövs utan bara normalt underhåll."

Beskrivning

Bilen köptes av nuvarande ägare 2017 som ett avstannat renoveringsobjekt. Han lyfte karossen från ramen och renoverade chassiet med nya leder, bussningar, bromsar, ledningar mm. Vidare svetsades proffsigt den rost som fanns i karossen och den lackerades i delar. Motorn gick fint och hade bra värden så den servades grundligt.
Efter montering så har den använts sparsamt sommartid. Då nya projekt är på gång så väljer han att sälja sin "pärla " vidare.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-01-01 
 • Avläst mätarställning
  48860 km 
 • Regnr
  FMT629 
 • Chassinummer
  CTC69728L 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Svart skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har varit helt nerplockad och delar har renoverats eller bytts ut. Motorn var i fin kondition så den är endast servad. Fungerar och går alldeles utmärkt.

 • Skick interiör:

  Omklädd inredning i originalutförande som är mycket fin. En reva finns i nedre framkant av förarstolen.

 • Skick exteriör:

  Proffslackad i delar utan anmärkning och därefter monterad. Originalkromet har lite porer. Fin och hel sufflett. Däck och fälgar i fint skick

 • Skick helhet:

  En mycket snygg och körglad sportvagn, färdig för härliga utfärder.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-05-06
Ursprungsbesiktning: 1967-04-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1966-01-01
Senast godkända besiktning: 2019-06-19
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

Triumph TR4 är en sportbil, tillverkad av den brittiska biltillverkaren Triumph mellan augusti 1961 och augusti 1967.
TR4:an var en vidareutveckling av föregångaren TR3. Den hade fått en helt ny kaross, ritad av Giovanni Michelotti. Mekaniken var dock densamma som på de äldre TR-modellerna.
Produktionen uppgick till 40 253 exemplar.
I januari 1965 genomfördes den första stora förändringen på TR-chassit. TR4A fick individuell bakhjulupphängning. På USA-marknaden fortsatte man dock att erbjuda den gamla stela axeln som alternativ.
Produktionen uppgick till 28 468 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ljungby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG