Visa alla bilder

SAAB 9000 CC 2.0 — 1990

First generation 9000 CC i ett patinerat originalskick som har medverkat i filminspelningar. Är nu besiktigad till 2024-06-30 och körklar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint men har en del skador på karossen vilket är en del i patinan då en del av skadorna uppkommit i samband ett par filminspelningar som den deltagit i.
Kör som den är och uppskatta patinan eller rikta och lacka, det är upp till dig som ny ägare att bestämma."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
15 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15026
VELLINGE
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
30 - 35 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint men har en del skador på karossen vilket är en del i patinan då en del av skadorna uppkommit i samband ett par filminspelningar som den deltagit i.
Kör som den är och uppskatta patinan eller rikta och lacka, det är upp till dig som ny ägare att bestämma."

Beskrivning

I juni 2019 köpte filmbolaget Yellow Bird bilen för att använda i inspelningen av Zlatanfilmen och Jakten på en mördare om Helenmordet i Skåne. När inspelningarna var klara så köpte nuvarande ägare bilen och har använt den sparsamt. Då han har flera bilar i sin ägo så behövs platsen för andra fordon varför han väljer att sälja den.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1989-10-31 
 • Avläst mätarställning
  172950 km 
 • Regnr
  OGJ914 
 • Chassinummer
  CC55D0L8000608 
 • Kw / hk
  94 / 128 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Brun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar fint mekaniskt och behöver inga direkta åtgärder, är nu ny besiktigad utan anmärkning. Har inte körts på ett tag så en enklare översyn kan behövas.

 • Skick interiör:

  Original interiör i fint skick utan större skador. Tyget på dörrsidorna har lossnat lite samt innertaket hänger.

 • Skick exteriör:

  Original exteriör i använt och patinerat skick, har en del skador från filminspelningar bland annat höger framskärm och dörr sidor. Även vänster sidan har några skavanker. Bra däck och fälgar.

 • Skick helhet:

  En trevlig 9000 av första generationen som har sina skavanker men är ända charmig.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-10-30
Ursprungsbesiktning: 1989-10-17 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1989-10-31
Senast godkända besiktning: 2022-06-22
Besiktigad tom: 2024-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vellinge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG