Visa alla bilder

SAAB 900 T-8 Special — 1989

Jubileumsmodell från 1989 - Väl omhändertagen 900 T8 Special i toppskick med låga mil.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Troligen en av de finaste T8 Saabarna som finns."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
230 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15246
VÄNERSBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 900 T-8 Special?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Troligen en av de finaste T8 Saabarna som finns."

Beskrivning

Alla T8 kom i en mörkgrå metallic som kallas Odoardogrå med oxblodsröd skinnklädsel. Den här bilen levererades först till Gävle 1990 och hamnade sedan 2006 hos nuvarande ägare. De senaste tio åren har den inte rullat mer än 100 mil och skall totalt bara gått cirka 600 mil sedan 1995. Förvarad i varmgarage och föredömligt underhållen genom åren. Nybesiktad utan anmärkning.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1989/1989 
 • Första registreringsdatum
  1989-05-11 
 • Avläst mätarställning
  76010 km 
 • Kw / hk
  103 / 140 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Mörkgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorrummet är mycket prydligt och torrt. Plastdetaljer och behållare rena och fina. Motorn har fått en lättare tuning för lite mer effekt hos Stefans motor i Trollhättan. Kort och gott oklanderligt med ett litet håll troligen orsakat av någon gnagare i motorhuvens isolering. Framdäck bytta, bakdäck original sedan bilen var ny.

 • Skick interiör:

  Inuti är det ombonat med den mysiga oxblodsröda kulören som dominerar. Skinnet är mycket fint och välhållet för sina 30 plus år med lite slitage på förarstolens ena kant som det brukar bli på den här typen av säten. Instrumentbräda, handskfack och dörrsidor i toppskick. Innertaket är nyligen bytt hos Thors sadelmakeri Trollhättan och är nyskick. Vad som kan göras en liten anmärkning på är att textilen på C-stolparna säckar lite och någon gång har ett par högtalare hittat ner i hatthyllan som verkar omklädd i en lite avvikande färg.

  Bagageutrymme oklanderligt fint i både klädsel och och rent och fin när man lyfter på mattan. Där ligger original reservhjul på sin plats, några verktyg saknas i verktygslådan.

 • Skick exteriör:

  På utsidan finns knappast något att anmärka på. Mycket fin i lack, kofångare, trösklar, dörrar och glas. Någon enstaka repa och minimala stenskott kan skönjas. Aerosköldarna sitter rakt och fint med foglisterna kvar på alla bitar. Alla gummilister i nederkant dörr och dörrfalsar sitter kvar allihop och i mycket gott skick. Undersidan är precis lika fin som resten av bilen. Takluckan med tätning i närmast nyskick.

 • Skick helhet:

  Kort och gott - oklanderligt fin och fräsch bil som som haft en lugn tillvaro och omhuldats väl genom åren.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2014-07-07
Ursprungsbesiktning: 1989-04-27 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1989-05-11
Senast godkända besiktning: 2022-08-09
Besiktigad tom: 2024-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Saab 900 T8 Special var en jubileumsmodell som bara gjordes i 805 exemplar främst för den svenska marknaden 1989. Den hade i princip samma utrustning och utseende som en Aero men med en 8V motor och ett lägre pris.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vänersborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG