Visa alla bilder

SAAB 9-5 3.0 V6 Griffin — 1999

Snygg Griffin i bra skick med två ägare.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En välvårdad och servad bil utan rost, ger ett trevligt intryck både ut och invändigt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
30 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15260
ASARUM
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
35 - 40 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En välvårdad och servad bil utan rost, ger ett trevligt intryck både ut och invändigt."

Beskrivning

Bilen köptes ny av en man i Holland som använde den vid sitt sommarställe i Portugal.

Han körde den där till 2017 då nuvarande ägare köpte den, även han har sommarställe i Portugal. Saaben har alltid stått i garage när den inte använts så solen har varken blekt lack eller inredning.

Då man inte får ställa av bilar i Portugal och en bil i denna storleksklass är ganska dyr, så valde han att ta hem Saaben till Sverige i våras och köpa en mindre bil till sommarstället.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1999/1999 
 • Första registreringsdatum
  2022-07-02 
 • Avläst mätarställning
  175331 km 
 • Regnr
  XCS40C 
 • Chassinummer
  YS3EM48ZXX3045081 
 • Kw / hk
  147 / 200 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 4 vxl 
 • Klädsel
  Svart skinn 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra och är nyligen servad, växlar mjukt och bromsar utan anmärkning.

  Klimatanläggning behöver fyllas på samt där finns ett pixelfel i displayen.

 • Skick interiör:

  Original inredning i fint skick utan skador.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i fint skick med något litet stenskott i fronten samt några dörruppslag på båda sidor. Stötfångare, fälgar och däck är i bra skick.

 • Skick helhet:

  En härlig variant av 9-5:n med kraftfull V6 som låter fint. Dra ut dörruppslagen samt gör en riktig polering så har du en prisvärd samlarbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-07-02
Ursprungsbesiktning: 2022-04-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2022-07-02
Senast godkända besiktning: 2022-05-17
Besiktigad tom: 2023-07-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Saab 9-5 ersatte den gamla Saab 9000 som Saabs största bil 1998. Chef för designutvecklingen var Einar J. Hareide.
Saab 9-5 fanns under sin livstid både som som sedan och den mycket populära kombimodellen. De fanns med många olika motorer. De flesta var fyrcylindriga och hade turbo. Men även en V6:a från Opel letade sig in under huven på en del tidiga bilar. Från Fiat och Isuzu hämtades dieselmotorer. Hästkrafterna som fanns tillgängliga var allt från 120 till 260. Bensin, diesel och etanolmotorer samt manuella och automatiska växellådor fanns också att välja på.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Asarum

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG