Visa alla bilder

Rover Mini Cooper S Sportspack 1,3 L — 1998

Tuff Cooper S med Sportspack i ett otroligt fint och påkostat skick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen ger ett mycket gott intryck både på in och utsida. Entusiastisk ägare har låtit serva och byta alla bussningar och leder i framvagnen samt finjustera maskinen. Den går mycket jämt och fint samt har en stabil väghållning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
120 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15278
HÖLLVIKEN
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
175 - 200 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen ger ett mycket gott intryck både på in och utsida. Entusiastisk ägare har låtit serva och byta alla bussningar och leder i framvagnen samt finjustera maskinen. Den går mycket jämt och fint samt har en stabil väghållning."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte bilen från välrenomerat företag i Holland där en tysk ägare hade lämnat in den till försäljning.

Minin var i bra skick men behövde lite översyn, så den transporterades hem till Sverige där en omfattande service med utbyte av mycket slitdelar utfördes.

Då detta är en ovanlig Mini med Sportspack så var målsättningen att göra den riktigt fin och bra att köra.

Sportspack innebär att det är original skärmbreddare, Minilitefälgar samt 4 extraljus. Vidare är det skinninredning och valnötspanel med vita instrument.

Då det nu kommer in ett nytt objekt i garaget som behöver utrymme måste denna pärla säljas.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  2020-06-05 
 • Avläst mätarställning
  94485 Km 
 • Regnr
  GEP57E 
 • Chassinummer
  SAXXNNAZRWD155684 
 • Kw / hk
  46 / 63 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4-vxl 
 • Klädsel
  Svart skinn 
 • Färg
  Röd / Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går mycket bra och allt fungerar. Mycket är bytt och förbättrat, kvitto finns på allt som är gjort. Ett nytt sportavgassystem ger ett härligt sound från den pigga motorn.

 • Skick interiör:

  Original interiör i toppskick utan anmärkning endast få bruksspår finns. Trevligt inslag är de snygga John Cooper mattorna.

 • Skick exteriör:

  Härligt röd lack med Union Jack på taket i oklanderligt skick. Mycket fint krom samt Minilitefälgar med nya R däck. En kul detalj är orginal Miniventilhattar.

 • Skick helhet:

  Ett tillfälle att investera i en bil som är i ett påkostat och mycket trevligt skick. Bilen har mycket körglädje och väcker uppmärksamhet var än man kommer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-07-21
Ursprungsbesiktning: 2020-05-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2020-06-05
Senast godkända besiktning: 2022-08-10
Besiktigad tom: 2023-10-31
Årsskatt: 913 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Ägarens kommentar

En Cooper S av sista utförandet som är underbar att köra, nyservad och nybesiktigad. En klassiker som snart är veteran.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Höllviken

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG