Visa alla bilder
Visa film

Porsche 911 Carrera Targa 3.2L — 1984

Välhållen svensksåld Targa-Porsche i mycket fint originalskick.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här vagnen imponerade med fin och tight gång. Hela bilen är solid och i ett utsökt originalskick, tidigare ägare har vårdat och kört den med entusiasm."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
620 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15255
SALTSJÖBADEN
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
500 - 550 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här vagnen imponerade med fin och tight gång. Hela bilen är solid och i ett utsökt originalskick, tidigare ägare har vårdat och kört den med entusiasm."

Beskrivning

En vagn som har vårdats och körts som entusiastbil sedan första registrering i mars 1984. Nuvarande ägare har haft bilen sedan 2014. Alltid garagerad, välhållen och regelbundet servad. Originalverktyg, kompressor och däcktrycksmätare finns kvar. Rostskyddsbehandlad, lackbehandlad och allt fungerar som det skall med undantag från original AC, som behöver en översyn. Fina Fuchs-fälgar och Bridgestonedäck. Original Teledialfälgar medföljer med äldre däck.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1984-04-06 
 • Avläst mätarställning
  152840 km 
 • Regnr
  CTS905 
 • Chassinummer
  ZZZ91ZES140791 
 • Kw / hk
  170 / 231 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Helskinn i svart, tyg mattor 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  I mycket bra skick, lugn och fin gång samt tight i chassie. Underredet är i princip rostfritt och oskadat, en liten bula finns undertill, förmodligen en fel hantering av domkraft.

 • Skick interiör:

  Såväl stolar som mattor och övrig inredning i mycket välbevarat originalskick. Targataket är helt och tätt. Dold Stereo från Out of Site Audio, ansluts via telefon med bluetooth. Original Porsche täckplatta

 • Skick exteriör:

  Karossen i bra skick med någon enstaka liten "bula" (dörruppslag) samt ett par små inbuktningar vid motorluckan. Originallack i fint välbevarat skick. Fina fälgar och däck.

 • Skick helhet:

  En allt igenom fin och omhändertagen Carrera Targa, i välbevarat originalskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-04-03
Ursprungsbesiktning: 1984-03-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1984-04-06
Senast godkända besiktning: 2022-09-01
Besiktigad tom: 2024-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Fakta om modellen

Porsche 911, en legend. Lanserad 1963, först som modell 901 men det fick man snabbt korrigera sedan Peugeot visade sig ha skyddat modellbeteckningar med en nolla i mitten.

Hursom blev det en succé från start. Modell 911 gjordes inte ursprungligen som Cabriolet som tidigare modell 356 men en Targamodell tillkom i september 1965, först med bakruta i plast men som efter ett par år blev fast och i glas.

Hösten 1983 förstorades motorn till 3,2 Liter och bytte namn till Porsche Carrera.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Saltsjöbaden

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG