Visa alla bilder
Visa film

Nissan Prairie M10 1.5 — 1987

En praktisk klassiker, Nissan Prairie, med en ägare sedan ny och låga mil.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En vagn i ett mycket fint originalskick, inte orörd, lätt stylad, fast mycket väl omhändertagen. Stuns och välfungerande i helhet och detaljer. Rapp och trevlig vid provkörning, de låga milen och ägarens omvårdnad lyser klart igenom."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
27 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15284
ÄLVSJÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En vagn i ett mycket fint originalskick, inte orörd, lätt stylad, fast mycket väl omhändertagen. Stuns och välfungerande i helhet och detaljer. Rapp och trevlig vid provkörning, de låga milen och ägarens omvårdnad lyser klart igenom."

Beskrivning

När det tog fart med minibussar på 80-talet var Nissan tidigt ute med sin Prairie. De tidiga modellerna hade ingen B-stolpe och var därför mycket praktiska. Här har vi en "survivor" i mycket fint skick. En ägare, väldokumenterad och alltid garagerad med låga mil, ej vinterkörd. Ägaren, nu 92 år, har skött bilen entusiastiskt och minutiöst. Med olika attribut har han skapat en personlig vagn. Ny ägare kan behålla dessa eller demaskera vagnen till original. Dåtidens Skyport är ett trevligt tillbehör och dubbla överdragsklädslar sedan ny, borgar för en inredning i mycket fint originalskick. Dragkrok gör bilen än mer användbar och praktisk, så även att man lätt kan ta ur bakre stolsrad. Bilen är kontinuerligt servad, väldokumenterad och levereras nybesiktigad.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1987/1987 
 • Första registreringsdatum
  1987-09-30 
 • Avläst mätarställning
  71350 km 
 • Kw / hk
  51 / 69 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5 växlad 
 • Klädsel
  Tygklädsel 
 • Färg
  Ljusblå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt fungerar, bilen känns tight och fin.

 • Skick interiör:

  Inredning, paneler, stolar, tak och instrument i mycket fint skick.

 • Skick exteriör:

  Lackering, glas, hjul och däck i fint skick.

 • Skick helhet:

  En spännande vagn för sin tid som har klarat åren galant. Bilens enda ägare har lagt sin själ i bilen, vilket såväl skick som diverse tillbehör visar. Det här är en fin och användbar klassiker på många sätt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2012-10-25
Ursprungsbesiktning: 1987-09-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1987-09-30
Senast godkända besiktning: 2012-06-21
Besiktigad tom: 2012-12-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Nissan Motor Company bildades 1933. De mindre bilarna såldes under namnet Datsun medan större bilar och nyttofordon såldes under namnet Nissan. År 1966 gick man samman med Prince Motor Company och i första halvan av 80-talet fasades namnet Datsun ut och alla bilar fick heta Nissan.

Nissan Prairie lanserades 1981 och hängde med till 2004. Modellen var en kompakt MPV vagn. Designmässigt hade premiärmodellen klara drag av konceptbilen Lancia Megagamma som Giorgetto Giugiaro ritade. Den första versionen tillverkades t.o.m. årsmodell 1988. Skjutdörrar och avsaknad av B-stolpe gjorde den till en praktisk och användbar bil för olika ändamål. En lättare facelift kom 1986.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Älvsjö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG