Visa alla bilder

Mercedes-Benz C43 AMG 4.3 V8 — 1998

Smidig AMG kombi med rejäl effekt, V8 på över 300 hk.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Fullservad och väl fungerande prestanda kombi. Har några små blessyrer men ger ändå ett gott intryck. Har nyligen genomgått en översyn och jag kan inte se något som behöver göras omgående."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
116 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15241
LUND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Fullservad och väl fungerande prestanda kombi. Har några små blessyrer men ger ändå ett gott intryck. Har nyligen genomgått en översyn och jag kan inte se något som behöver göras omgående."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige 2006 och kördes av en ägare tills nuvarande ägare köpte den 2007. Han har använt den mycket sparsamt sommartid och bilen har idag endast rullat lite drygt 12000 mil. Då bilen används för lite så känner han att den ska säljas så någon annan får glädje av denna härliga vagn.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  2006-03-03 
 • Avläst mätarställning
  121273 km 
 • Kw / hk
  225 / 306 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 5 vxl 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går fint och växlar mjukt, fungerar utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i fint skick med få bruksspår. Innertaket hänger lite bak.

 • Skick exteriör:

  Lack i bra skick med några dörruppslag, några stenskott samt en liten skavank på främre stötfångare. Originalfälgar något kantstötta, däcken är bra.

 • Skick helhet:

  En härlig prestandavagn som både är sportig och praktisk.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2006-03-03
Ursprungsbesiktning: 2006-03-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2006-03-03
Senast godkända besiktning: 2022-06-28
Besiktigad tom: 2023-08-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

C 43 AMG kom som modell 1998 och tillverkades bara under 2 år, dvs tills "nya" C-klassen släpptes år 2000. Den var utrustad med en uppdaterad variant av den V8 som då satt i E430. Den modifierade V8:an lämnade nu 306 hk vilket gav bilen resurser att klara 0 till 100 på cirka sex sekunder. De sista modellerna fick även en uppdaterad växellåda.

Innan AMG blev en "utrustningsnivå" tillgänglig på de flesta Mercedes-modeller, var det en oberoende företag som jobbade med motoroptimering. Detta startades av Hans Werner Aufrecht, "A", och Erhard Melcher, "M" och "G" är för Großaspach, staden Aufrecht kom ifrån. På 1960-talet arbetade båda männen för Mercedes och byggde högpresterande delar för företagets racingsatsningar på nätter och helger, dvs utöver att göra sina dagliga jobb med att tillverka personbilar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lund

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG