Visa alla bilder
Visa film

Mazda MX-5 Miata NA 1,6 — 1990

Tidig, extrautrustad och svensksåld NA med en ägare, 6 500 mil på mätaren och en fullständig servicehistorik.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En NA, den första generationens Miata, i ett attraktivt och väl omhändertaget skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
76 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15303
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
110 - 130 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En NA, den första generationens Miata, i ett attraktivt och väl omhändertaget skick."

Beskrivning

Den registrerades av Mazda-återförsäljaren i Uppsala den 11/4 1990 och den nuvarande ägaren fick bilen levererad den 25/5 samma år och har brukat den sedan dess. Miatans mottagande bland press och kunder gjorde att efterfrågan var stor åren då de första MX-5:orna togs in officiellt till Sverige. Det här exemplaret alltid förvarats i varmgarage och ytterst sällan körts aldrig på vintern, det har bara varit ägarens sommarbil. Hennes man är en bilentusiast som skräddarsydde bilen med en kromad extragrill i luftintaget, andra fälgar, stänkskyddd fram, krom handbroms/växel, krom MX 5 sparkplatta och Momo-ratt. Den har haft sitsöverdrag och en svart topp sedan den köptes ny.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1990-05-25 
 • Avläst mätarställning
  65000 km 
 • Regnr
  JKM104 
 • Chassinummer
  NA18B200103978 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Körkänslan är välbekant och välkänd. Fint svar i motorn, direkt och mekanisk fin balans i styrning, växellåda och bromsar. Serviceboken är välstämplad och kamremmen byttes 2020 vid 6 423 mil. Besiktigad och godkänd till 2024-06-30.

 • Skick interiör:

  Stolarna lär vara som nya under överdragsklädseln som monterades när bilen var just ny. I övrigt är inredningen så fin som man förväntar sig av en välvårdad lågmilarbil.

 • Skick exteriör:

  Välvårdad originallack med några normala stenskott och ingen rost på de klassiska platserna; trösklar bak och nederkant på framskärmarna. Suffletten är hel, fin och ren och har en fällbar glasruta. Original hardtop ingår också. Extrautrustad med stänksydd fram och en liten spoilerläpp. Bra däck på fina och oskadade Enkei eftermarknad lättmetallfälgar, de originalmonterade Daisy-fälgarna finns inte kvar.

 • Skick helhet:

  Snygg och i ett orört originalskick, låg körsträcka och rostfri. Ett rätt exemplar för de som letar efter en första generationens Miata i ett extra fint skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-08-25
Ursprungsbesiktning: 1990-05-23 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1990-05-25
Senast godkända besiktning: 2022-06-09
Besiktigad tom: 2024-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Mazda MX-5 Miata får alltid höga poäng i klassen mest körglädje för pengarna och med dessutom en kvalitet som ger många bekymmersfria körglada mil. Och dessutom, den första generationens NA-modell i ett lågmilat orört och välskött skick är på god väg att bli ett – eller är det egentligen redan – eftertraktat samlarobjekt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG