Visa alla bilder

Ford Mustang cabriolet 283 — 1966

Mustang i absolut toppskick - en karamell att synas i.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Toppskick med några förbättringar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
355 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15222
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
400 - 450 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Toppskick med några förbättringar."

Beskrivning

Den här bilen såldes ny i Washinton DC och var då lackerad i Silverblue med Ivygold inredning. Den kom till Sverige 2016 och genomgick en total makeover. Hela bilen plockades ner till minsta skruv och totalrenoverades. Den återuppstod i Candy apple red med Ponyinredning i vitt och maroonrött och vit sufflett. På den resan uppgraderades den med ett tvåkrets bromssystem med skivbromsar fram samt femväxlad låda från Hurst. Utrustad med bland annat elmanövrerad sufflett och kilometergraderad hastighetsmätare.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  2016-09-21 
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  YDM227 
 • Chassinummer
  6F08C742717 
 • Kw / hk
  135 / 184 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Helt genomgången tekniskt med några förbättringar. Vid renoveringen fick bilen skivbromsar fram och ett tvåkrets bromssystem. För bättre åkkomfort sattes det även i en femväxlad manuell låda från Hurst.

  Motorrummet är i prima skick. Här sitter en 289" motor med några avsteg från original som Holleyförgasare för bättre med tillhörande luftrenare samt ventilkåpor.

  Går så fint och mjukt man kan förvänta sig av en nyrenoverad bil i detta skick, låter fint och vill man få annat ljud från bilen följder det med två nya Thrushmaster ljuddämpare.

 • Skick interiör:

  Inuti råder samma skick som utsidan, Allt nytt och bytt i klädsel och mattor. Ponyinredningen med de galopperande hästarna präglade i vinylen är ett signum för Mustang. Det var ett tillval som denna bil inte hade från början men det skämmer sig inte - tvärtom. Inredningen matchar utsidan och pricken över i med färgkodade bälten ' color keyed seat belts' som det kallades i listorna. Modernt ljud är diskret monterat och den femväxlade lådan sköts med en klassisk Hurst shifter.

  Bagagerummet är liksom resten av bilen helt iordninggjort med ny plastmatta i originalutförande och finishen är extremt hög här med.

 • Skick exteriör:

  Kaross, krom, och lack kan bara beskrivas som ypperligt, felfritt rentav fantastiskt fint. Styled steel wheels i toppskick utan några märken. De lackade partierna på bilen insida och dörrar har struktur som efterliknar originalet. Sufflett i nyskick och ett nysytt sufflettskydd finns i en specialgjord påse. Sufflettens mekaniska delar är precis lika fina som resten av bilen. Trösklarnas instegslister har bytts mot något eftermarknadsdito. Enda som nämna är att en tätlist på vänsterdörren som släppt i överkant.

 • Skick helhet:

  Kan bara beskrivas som absolut toppskick. Med de diskreta förbättringarna, den röda lacken, och inredningen i kombination med klassiska styled steel wheels är det här på många sätt den ultimata Mustangen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-09-21
Ursprungsbesiktning: 2016-09-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2016-09-21
Senast godkända besiktning: 2016-09-14
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG