Visa alla bilder
Visa film

Dodge Dart GT Hardtop V8 383cui — 1968

En busbil som låter, går och ser ut som den ska. Feta däck, V8-muller och svart.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bruksskick och fungerar bra i motor och drivlina."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
117 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15291
ÖSTERVÅLA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
160 - 180 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bruksskick och fungerar bra i motor och drivlina."

Beskrivning

En tuff Dodge Dart GT av 1968 års modell. Nuvarande ägare har haft bilen sedan 1989. Dodgen är inte som den en gång var när den lämnade fabriken. Idag, och sedan 70-talet, sitter det en 383-magnummotor och en 727-växellåda monterade. Dessa kommer ifrån en Plymoth Roadrunner av 1968 års modell. Motorn är helt genomgången och har borrats 0.060". Stakar och vevaxel är balanserade och topparna är renoverade. Även headers är monterade.
Bladfjädrarna bak är inflyttade och hjulhusen är breddade dessutom har en annan tank monterats. Bilen är utrustad med en 8 3/4" odiffad bakaxel med 2,72 utväxling. Det följer med en annan utväxling, 3,23, som är utrustad med diffbroms men där är dreven trasiga.
Stora bultmönstret på denna bil som gör det lättare att få tag på fälgar.
Bilen har också 3,5" rostfria slutrör och batteriet är flyttad till bagageutrymmet. Den här busbilen låter och ser rätt ut.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-07-05 
 • Avläst mätarställning
  197553 km 
 • Regnr
  FJA419 
 • Chassinummer
  LP23D8B363281 
 • Kw / hk
  125 / 170 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen fungerar bra i motor och drivlina. Låter rätt och växlar bra.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett lite slitet bruksskick, se bilder. Framstolarna är ej i originalutförande.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad flera gånger över tid. Lacken har defekter, se bilder.

 • Skick helhet:

  Rätt skick för en cool busbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-07-25
Ursprungsbesiktning: 1968-07-05 (regbes) (Ombes:19910515)
Datum i trafik första gången: 1968-07-05
Senast godkända besiktning: 2018-07-26
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Fakta om modellen

Dodge Dart kom som årsmodell 1963 och var en kompakt bil som konkurrerade med Ford Mustang och Chevrolet Camaro m.fl. Den byggdes fram till 1976.
Den producerades i 2- och 4-dörrars utförande samt 4-dörrars stationsvagn och som 2-dörrars hardtopp (GT) men även som cabriolet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Östervåla

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG