Visa alla bilder

Citroën CX25 TRi Break Serie 2 — 1988

Ovanligt välbevarad och lågmilad storkombi i en rymlig varumärkestradition med rejäla doser av nationell stolthet, charmig egensinnighet och svårslagen komfortupplevelse.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Lättlastad och användbar entusiastkombi i ett mycket välvårdat skick med en låg körsträcka."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
72 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15273
HJÄRNARP
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
110 - 130 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Lättlastad och användbar entusiastkombi i ett mycket välvårdat skick med en låg körsträcka."

Beskrivning

Den levererades ny av Gösta Jönsson Bilfirma i Ängelholm den 20:e december 1988. En slags tidig julklapp i slutet på åttiotalet till den nuvarande ägarens svärfar, alltså, som är den egentliga enda brukande ägaren. Han vårdade sin CX Break som en entusiastbil redan från ny då den i stort sett bara användes för att åka till exklusiva hundutställningar (till vardags åkte de Mercedes), därav baksätets överdrag i vinyl som skyddade sätet när det var ofta var i nedfällt läge. Undertill är det ett orört baksäte i originaltyg. Bilen har inte gjort någon nämnvärd tjänst sedan början av 2000-talet och har mest stått i varmgarage sedan dess. Idag är den i ett fint fungerande och i ett snyggt skick, redo att lämnas över till nästa entusiast. Den nuvarande ägaren, som lite motvilligt ärvde bilen – eller "blev med den", som de säger – har sitt bilhjärta mera i väster än i Frankrike, helt enkelt.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1988-12-28 
 • Avläst mätarställning
  87700 km 
 • Regnr
  NTA028 
 • Chassinummer
  MANJ0002NJ8542 
 • Kw / hk
  898 / 121 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt, automatlådan växlar mjukt och den berömda fjädringen känns rätt. Det tickar i huvudackumulatorn och hydraulsystemet verkar fungera utan läckage. För att riktigt ha koll på bilens chassi och fjädring rekommenderas att besöka något av Svenska Citroënklubbens så kallade fyllemöten där man kan få bilens gasklockors tryck kollade och eventuellt fyllda med kväve till rätt tryck. Detta förutsätter ett medlemskap i klubben, och det är också att rekommendera till en förstagångsvårdare av en hydraulfjädrad Citroën.

 • Skick interiör:

  Fin originalinredning med ett baksätesöverdrag vinyl som ger lite taxifeeling. Men det har sin förklaring i att överdraget har fungerat som skydd när sätet väldigt frekvent har varit i nedfällt läge. Under överdraget tronar en orörd originalklädsel. I övrigt är innertaket fint, bagageutrymmet överraskande fräscht och allt elektriskt fungerar felfritt.

 • Skick exteriör:

  Vit fin lack, oskadat yttre och bra i trösklar och underrede. Original aluminiumfälgar lackerade i helsvart med bra mönstrade, men äldre Michelindäck.

 • Skick helhet:

  Fin Break i ett omtänksamt välvårdat skick med en ägare som lät bilen jobba som det var tänkt, men hela tiden med en omhändertagande insikt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-07-30
Ursprungsbesiktning: 1988-12-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-12-28
Senast godkända besiktning: 2019-07-22
Besiktigad tom: 2021-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hjärnarp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG