Visa alla bilder

BMW 530iA — 2001

Sällsynt välvårdad, välutrustad och fint bevarad E39. Låg körsträcka och dessutom med ett mycket attraktivt dåtida motoralternativ.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Riktigt trevlig bil på alla sätt, en värdig sedan med både klassikerstatus och som snygg sommarbruksbil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
101 130SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15283
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
90 - 120 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Riktigt trevlig bil på alla sätt, en värdig sedan med både klassikerstatus och som snygg sommarbruksbil."

Beskrivning

Den importerades från Tyskland i slutet av 2001 och den nuvarande ägaren köpte den 2003. Äldre servicestämplar i Tyskland och besiktningsprotokoll i Sverige bekräftar den låga körsträckan på 10 462 mil. Den nuvarande ägaren känner att han kör bilen för lite och det är dags att sälja. Fin möjlighet att ta över en välskött youngtimer, en kommande sedanklassiker med rätt bestyckning.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  2001/2001 
 • Första registreringsdatum
  2002-02-01 
 • Avläst mätarställning
  104622 
 • Regnr
  SUC136 
 • Chassinummer
  WBADT61070CE57896 
 • Kw / hk
  170 / 231 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Silver metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den raka sexan låter och går bra som bara en äldre sugmotorsexa från BMW kan göra. Sportig, eller kanske hellre körglad känsla i automatlådan med en lika fin känsla i chassi och bromsar. All elektrisk utrustning fungerar, inklusive fönster, speglar, säten, gardiner, taklucka och stereo/GPS. AC:n är däremot ur funktion och det finns några mindre pixelbortfall på förardisplayen (bilder). Besiktigad till 2023-01-31.

 • Skick interiör:

  Grå sober skinninredning i ett vackert välvårdat skick, liksom mattor, innertak och instrumentbrädan i valnöt. Bara små tecken på slitage i klädseln. En blänkade M Sport-tröskelskydd välkomnar förare och passagerare tillsammans ett mobiltelefonkit bak för passagerarna (utan funktion) och elektriska gardiner bak med manuella sidorutor.

 • Skick exteriör:

  Plåt och kaross i skick, inga tecken på rost, bucklor eller skador, och en mycket fin undersida. Förutom två små stenskott på motorhuven och en en liten nyckelrepa längs bagageluckan är lacken i vackert skick. Snygg och oskadade originalfälgar med bra däck, En uppsättning vinterdäck på aluminiumfälgar med däck i bra skick ingår. Övriga trevliga detaljer är till exempel den lilla bakluckespoilern, en fabriksmonterad dragkrok och ett M Sport-paket exteriört.

 • Skick helhet:

  Det är nog svårt att hitta ett bättre exemplar en E39 530iA, en värdig youngtimer-kandidat på många sätt. Osedvanligt välvårdad och känns i många stycken fortfarande som en ny bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2002-02-01
Ursprungsbesiktning: 2002-01-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2002-02-01
Senast godkända besiktning: 2021-11-01
Besiktigad tom: 2023-01-31
Årsskatt: 2841 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG