Visa alla bilder
Visa film

Audi Urquattro 10V — 1986

En Audi Quattro i ett skick som gör nybilsentusiasten avundsjuk.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En tuff och sparsamt brukad Quattro i ett mycket fint och välvårdat skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
570 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15253
VALBO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En tuff och sparsamt brukad Quattro i ett mycket fint och välvårdat skick."

Beskrivning

Som 17-åring bestämde sig nuvarande ägare att han skulle införskaffa sig en Audi Quattro innan sin 25 års dag. Han lyckades med det med ett halvårs marginal. Han köpte den i Stockholm i juni 1991, då den endast rullat 6000 mil. Denna Audi är en av tio svensksålda Quattros 1986 och den såldes ny i Alingsås. Ägaren använde Audin som bruksbil de första åren, men insåg ganska snart att det fanns ett värde i denna bil och ställde den då i garaget. Liquide Lustre vax och absolut vinterförbud gällde bilen framöver. Idag har bilen rullat ca 8500 mil.
Allt är original på Audin förutom den fyrekrade Momo ratten, sparco pedaler och Sport Quattrons 9-tums fälgar samt vingen som enligt uppgift kommer från Hannu Mikkolas fabriksbil. Den är gjord av kevlar så den väger i stort sett ingenting. På undersidan av vingen sitter uttag för oljekylare så den uppgiften kan nog stämma. Lacken är även den i ett mycket fint skick. Mattorna är egentillverkade med screentryckta Audi ringar. Bilen är i ett mycket fint skick maskinellt, invändigt, utvändigt och under och har vårdats ömt. Bilen har alltid förvarats i garage och inte utsatts för mycket direkt solljus. Motorn är dessutom något trimmad. Servicebok samt instruktionsbok medföljer och pärm med kvitton och dokument likaså. Även originalhjulen kommer med.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  1986-01-10 
 • Avläst mätarställning
  84869 km 
 • Kw / hk
  147 / 200 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Tveksam funktion av AC och farthållare då bilen stått en längre tid.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett mycket fint skick. Mattorna är egentillverkade.

 • Skick exteriör:

  Audin är i ett mycket fint skick i både lack och kaross.

 • Skick helhet:

  Inte mycket att tillägga, bilen är i ett utmärkt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus:Itrafik 2017-05-15
Ursprungsbesiktning:1986-01-07 (regbes)
Datum i trafik första gången:1986-01-10
Senast godkända besiktning:2021-07-31
Besiktigad tom:2023-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud:Nej
Antal ägare:10

Fakta om modellen

En ikon i bilhistorien men även en mycket viktig del i Audis historia. Det är också grunden för dagens rallybilar. Audi var först med att tävla i VM-deltävlingar med en fyrhjulsdriven "standardbil". Femcylindrig motor, spärrbara diffar (mellan- och bakaxeldifferential), quattro skrivet med slingorna för den eluppvärmda bakrutan är bara några av de mest iögonfallande detaljer som Audi quattro var utrustad med. De första årsmodellerna var utrustade med en analog instrumentering men 1983 fick quattron digitala instrument. Nytt för året var 1985 bl.a en ny sluttande grill samt strålkastare anpassade för den. Mellan åren 1980 och 1991 tillverkades 11 452 exemplar. Åren 1981 till 1985 tog Audi quattro i olika former 23 WRC (VM)-segrar varav 8 som vår egen Stig Blomqvist tog hand om. En 10-ventilare, som detta är, klarade av 0-100 km/h på 7,1 sekunder och toppfarten låg på 220 km/h.
För detta fick man betala 236 000 kr 1985. En ny Saab Turbo Aero 16V kostade samma år 131 000 kr, en Volvo 245 Turbo gick lös på 106 000 kr och den kanske mest jämförbara bilen Porsche 911 Coupé med 231 hästkrafter kostade 231 000 kr.

En Audi quattro var bland det coolaste man kunde ha på 1980-talet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Valbo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG