Visa alla bilder

Audi 100 GL 5E "Reparationsobjekt" — 1980

Audis fina flaggskepp på i slutet av 1970 som bidrog till Audis stora framgångar påföljande decennium. Här ett ovanligt fint exemplar som tyvärr behöver få översyn eller reparation av automatlådan innan den kan tas i bruk.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ovaligt hel och fin bil, men tyvärr behöver automatlådan bytas eller repareras. Säljs som reparationsobjekt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
30 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15128
GÖTEBORG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
20 - 30 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ovaligt hel och fin bil, men tyvärr behöver automatlådan bytas eller repareras. Säljs som reparationsobjekt."

Beskrivning

Denna bil har gått son mesta tid på Gotland och därför klarat sig ovanligt bra. För två år sedan köptes den av en medarbetare på Teknikens värld, kände motorjournalisten Hans Hedberg vilken använde bilen till några reportageresor mm. Bilen var trevlig som jämförelseobjekt till 70-tals Volvo och Saab m.fl. Den var också inspirationskälla till Volvo när de tog fram 850 modellen med 5 cyl motor och framhjulsdrift mm. Detta exemplar har klarat sig bra från rost och bara gått 16000 mil. Den startar lätt och har varit fin att köra ända tills automatlådan slutade driva och bilen ställdes undan för ett år sedan. Den säljs ni till någon som vill laga den eller använda den fina karossen till att sätta i en mer modern drivlina eller något annat kul.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  1979-11-27 
 • Avläst mätarställning
  163 689 km 
 • Regnr
  EAF647 
 • Chassinummer
  43A0059585  
 • Kw / hk
  100 / 136 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Ljusgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar och låter bra i motorn men automatlådan driver bara på 1:a växeln och backen.

 • Skick interiör:

  Hel och fin. Normalt välvårdat skick.

 • Skick exteriör:

  Fin kaross och underbar grön kulör. Nyrenoverade fälgar och nya däck. Några små lackbättringar finns. Fint helhetsintryck.

 • Skick helhet:

  Bra exemplar att laga, eller bygga något annat kul av. Vanlig bil på 1980-talet. Nu sällsynt. Här i sällsynt bra skick på kaross och inredning också.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-05-21
Ursprungsbesiktning: 1979-11-22 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1979-11-27
Senast godkända besiktning: 2021-02-26
Besiktigad tom: 2023-01-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Fakta om modellen

1976 kom en denna Audi-modell som gick under betäckningen Audi 100 som bland annat erbjöd 5-cylindrig motor (även 4-cylindriga motorer och diesel fanns). Modellen blev en stor framgång för Audi. Den tekniska uppbyggnaden liknade den tidigare modellen med längsplacerad motor och framhjulsdrift. Modellen fanns som sedan och Avant.
Avantmodellen var av typ halvkombi och såldes aldrig i Sverige men några få exemplar importerades till Sverige av privatpersoner. De dyraste modellerna fick den nya femcylindriga motorn på 2.1 liter och 136 Hk. På samma kaross byggdes också Audi 200-modellerna med toppvarianten 5T som utrustades med en femcylindrig turbomotor på 170 Hk.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG