Visa alla bilder
Visa film

Allgaier Porsche Diesel A111 1 cyl — 1953

Liten smidig traktor som funkar utmärkt och är ett eftertraktat samlarobjekt.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Traktorn går fint utan anmärkning, verkar inte speciellt sliten. En enklare lackering som börjat flagna på sina ställen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15245
KLÅGERUP
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 70 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Traktorn går fint utan anmärkning, verkar inte speciellt sliten. En enklare lackering som börjat flagna på sina ställen."

Beskrivning

Kom till gården 2004 och har sparsamt använts där till enklare göromål och utställningar.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1953/1953 
 • Första registreringsdatum
  1953-07-02 
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  ACP235 
 • Chassinummer
  1534 
 • Kw / hk
  9 / 12 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Orange 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går alldeles utmärkt och allt fungerar.

 • Skick exteriör:

  En enklare lackering som ej är i originalkulör, har börjat flagna på flera ställen. Däcken är i princip nya.

 • Skick helhet:

  En trevlig hjälpreda på den mindre gården eller en kul traktor att ställa i garaget jämte Porschen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2014-06-10
Ursprungsbesiktning: 1953-07-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1953-07-02
Senast godkända besiktning: -
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

I jakten på att modernisera Tyskland gav Adolf Hitler Ferdinand Porsche uppdraget att bygga en folkbil. Men också en traktor. Prototypen stod klar 1934 och hade både tekniska och utseendemässiga likheter med Folkvagnen. I början hade traktorn luftkyld bensinmotor men kom senare med dieselmotorer. Traktorerna byggdes både under namnet Allgaier och Porsche-Diesel.

A111 byggdes av Allgaier Werke mellan 1952 och 1955. Traktorn fanns i tre versioner: som jordbrukstraktor, den kortade A-modellen och som dragare. A111 har en luftkyld dieselmotor på 12 hk.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Klågerup

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG