Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 544 F — 1965

Snygg, representativ och originaltrevlig PV som förmedlar all den där lättkörda, lättskötta och basala bilfeelingen som en gammal B18-Volvo oftast gör.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En positiv och skön utstrålning i körkänsla, utseende och historik."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
88 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14033
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En positiv och skön utstrålning i körkänsla, utseende och historik."

Beskrivning

Välbevarad med en lika väldokumenterad historik och i ett fint originalutförande, förutom en kvalitativ omlackering för ett tiotal år se'n. En PV från F-serien, det vill säga från september 1964 till samma månad 1965, då den sista serien av PV började att tillverkas, G-serien. Den nuvarande ägaren har entusiastbrukat bilen se'n 2013. Bilen var avställd i dryga 21 år, mellan 1987 och 2006, då Våxnäs Bil AB i Karlstad hade den som utställningsbil. Därefter har den brukats försiktigt av tre PV-entusiaster, där ägaren före den nuvarande lät lackera om PV:n.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1964-11-06 
 • Avläst mätarställning
  16 504 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och känns rätt i alla funktioner, övertecknad körde bilen från Göteborg till lagerort Sandared utanför Borås längs gamla Rv 40 och det var en trevlig och odramatisk liten tur. Tempmätaren parkerar sig gärna lite över mitten och det har den alltid gjort, enligt nuvarande ägare. Kan vara så enkelt som ett termostatbyte, möjligen. Ägaren har varit noga med regelbunden oljeservice och rundsmörjning, den senaste gjordes alldeles nyligen. Då byttes även bromstrummor och bromsslangar runt om.

 • Skick interiör:

  Orörd originalinredning i ett mycket fint och inbjudande skick. Det märks att den har en låg körsträcka, att den är välvårdad och inte minst att den har varit avställd i 21 år.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad för ett tiotal år se'n i originalkulör Pärlvit 79, några bättringar på trösklarna innan för dörrarna. I övrigt har den ett snyggt yttre och är utrustad med ett av många eftertraktat tillbehör, en samtida gangsterkeps.

 • Skick helhet:

  En på alla sätt fin och trevlig PV från den näst sista serien i ett representativt originalutförande. Ett användarvänligt, snyggt och värdigt entusiastbruksskick passar också som en generell beskrivning av bilens helhetsintryck.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2012-08-25
Ursprungsbesiktning: 1964-11-06 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-11-06
Senast godkända besiktning: 2017-07-26
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG