Visa alla bilder

Volvo 940 Classic 2,3 — 1998

Sista årsmodellen i ett pedantiskt välskött skick. Nyligen besiktigad och klar att köra.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Mycket fin och välvårdad bil, ser inga åtgärder som behövs utan bara normalt underhåll."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
65 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13988
BERGKVARA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
55 - 70 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Mycket fin och välvårdad bil, ser inga åtgärder som behövs utan bara normalt underhåll."

Beskrivning

Bilen har bara haft tre brukande ägare. Nuvarande köpte den för tre år sedan och döpte den till Röda Clara. Den var i fint skick redan vid köpet men han har ytterligare förfinat och i detalj förbättrat bilen.
Under tiden han ägt den har den körts sparsamt i regn och alltid stått i torrt och fint garage.
Meningen var att Clara skulle vara en entusiastbil till utflykter och träffar men han tycker den är för fin och det blir för lite kört med den. Han väljer därför att sälja den vidare till någon som behåller den i detta fina skick.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  1997-10-31 
 • Avläst mätarställning
  179 640 km 
 • Regnr
  BBK971 
 • Chassinummer
  944811W1250289 
 • Kw / hk
  99 / 135 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5-vxl 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservad och fungerar utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Mycket fin originalinredning med få bruksspår, kul detalj med matchande telefon.

 • Skick exteriör:

  Originallack i toppskick endast ett fåtal stenskott på motorhuven. Däck och fälgar utan anmärkning.

 • Skick helhet:

  En mycket fin Classic i original toppskick kommer att glädja ny ägare i många år.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2014-07-04
Ursprungsbesiktning: 1997-10-31 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1997-11-13
Senast godkända besiktning: 2021-06-01
Besiktigad tom:- 2022-08-31
Årskatt: 2413 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Classic
I slutet av modellens tillverkningstid byttes beteckningen SE ut mot Classic. Classicmodellerna utrustades som standard med det som annars var tillval, till exempel elhissar och elbackspeglar. 1998 var sista modellen av 940 och därav beteckningen Classic. Classicmodellen kan kännas igen på att de har vita blinkers istället för orange som tidigare årsmodeller. Classic har även en lite annorlunda kofångare både fram och bak, där den övre läppen är lackad i bilens kulör. Kombimodellen fick även en liten extra prydnadslist på bakpartiet mellan bakre hjulhuset och bakljusen. Denna list gör så att kombibakljusen på classic ser lite annorlunda ut än de vanliga bakljusen i formen. Classicmodellen hade i standardutförande en kromad ribbgrill men en rutgrill med kromkant fanns som tillval.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bergkvara

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG