Visa alla bilder

Volvo 1800S Coupé — 1965

Ett projekt där de stora och svåra sakerna avklarade. Nästan alla delar finns med för att göra färdig och körklar igen. Mycket nya delar.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett sunt renoveringsobjekt med det roliga kvar. I princip komplett, endast småsaker och monteringsdetaljer som ev. kan saknas"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
181 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14083
TROLLHÄTTAN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett sunt renoveringsobjekt med det roliga kvar. I princip komplett, endast småsaker och monteringsdetaljer som ev. kan saknas"

Beskrivning

Svensksåld 1800S med original B18-motor och växellåda med overdrive. Renoveringsprojekt som dragit ut på tiden men det innebär inte att det stått still. Nyrenoverad fram och bakvagn. Alla delar finns, det mesta nytt, extra repsatser med mera. Nyklädda framsäten, nya mattor och inredningsstommar. Varit avställd i drygt 40 år. Då började bilen renoveras, sedan dess har två andra ägare fortsatt med arbetet - nu går stafettpinnen vidare.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-07-05 
 • Avläst mätarställning
  9678 
 • Kw / hk
  79 / 107 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nyrenoverad fram, bakvagn och styrväxel. Motor komplett men behöver en genomgång och uppfräschning för att bli lika fin som resten av bilen. Nytt avgasrör. Nya repsatster, packningar, tätningar, slangar med mera.

 • Skick interiör:

  Framstolar omstoppade och omkädda i rött skinn. Arbetet utfört av S-klädsel i Stigen - det var dom som levererade skinninredningar till Volvo under 60 och 70-talet. All övrig klädsel är hel och oskadad, men behöver en rengöring för att få tilbaks lystern. Nya stommar att montera den på finns. Ny mattsats och komplett instrumentbräda i mycket gott skick.

 • Skick exteriör:

  Bra lack, mycket fin i karossen, nykromade originalkofångare. Det finns gamla lagningar i golv, bagage och hjulhus men ingen rost. Bilen är totalt rostfri och fräsch i kaross och lack. Omlackad för 15 år sedan, några dammkorn behöver poleras bort.

 • Skick helhet:

  Ett bra renoveringsobjekt där de stora och svåra sakerna är avklarade, alltså bara den roliga slutmonteringen kvar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Trollhättan

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG