Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ1 Bubbla 1303 cabriolet — 1973

Klassiskt vit folkacabriolet i ett prydligt skick med några detaljer som lätt kan åtgärdas för en lite bättre utstrålning.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Funktionell och presentabel med lite, som det heter, småfix."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
135 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14056
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Funktionell och presentabel med lite, som det heter, småfix."

Beskrivning

Importerad till Sverige 1988, den nuvarande ägaren köpte bilen 2019 och vill nu hellre rikta in sig på en klassisk karossversion av VW Typ 1. Bilen är omlackerad vid något tillfälle, förmodligen i slutet av 80-talet eller i början av 90-talet. Mätaren står nu på 4700 mil men går runt vid 10 000 mil. Den har troligt gått minst 14700 mil tanke på skick.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1986-07-23 
 • Avläst mätarställning
  47196 km 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl/Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt mekaniskt lirar som det ska; motor, låda och bromsar känns homogena med bra funktion.

 • Skick interiör:

  Inredningen är utan anmärkningar, baksätet är original, suffletten är hel och fin både på in- och utsida och mattorna fräscha. Men, de moderna stolarna som troligen kommer från någon japansk bil skulle behöva bytas ut till originalstolar, det hade gjort mycket för bilens generella utstrålning.

 • Skick exteriör:

  Lack och krom är ok, någon bättring finns och kromet på avgaspiporna har små rostprickar. Bromstrummorna är rödmålade och de kromade tillbehörsfälgarna snygga med små angrepp på fälgkanterna. Gångjärnen ger ifrån sig lite invärtes rost som lätt kan poleras bort.

 • Skick helhet:

  Prydlig cabriolet i ett snyggt och presentabelt skick med några små åtgärder som kan göras för att förbättra det allmänna intrycket av bilen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-03-27
Ursprungsbesiktning: 1986-07-18 (regbes) (Ombes:20100511)
Datum i trafik första gången: 1986-07-23
Senast godkända besiktning: 2021-03-22
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG