Visa alla bilder
Visa film

Talbot Samba 1.4 GLS Cabriolet — 1984

Rolig fransk lill-cabriolet i ett fint, orört och lågmilat åttiotalskick. Omhändertagen på ett bevarande rätt sätt.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välskött och ovanlig, och en ovanligt prisvärd öppen körglädje."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
44 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14039
HALMSTAD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välskött och ovanlig, och en ovanligt prisvärd öppen körglädje."

Beskrivning

Den såldes ny i Sverige 1984 och den nuvarande ägarens mor köpte den i september 1985. Hon vårdade Samban sedan dess, körde sparsamt på sommaren och förvarade bilen i garage. Serviceboken berättar om några servicar, men det blir inte så många på drygt 4 000 mil. Biltypen, en cabriolet grundad på klassisk småbil med framhjuldrift försedd med takbåge och sufflett var en populär åtgärd bland biltillverkarna på åttiotalet. Jämför med Golf Cabriolet, Kadett Cabriolet och Escort Cabriolet, till exempel, även om de var en liten storlek större. En Talbot Samba Cabriolet är i det sammanhanget en mycket rarare blomma, och därmed också roligare och intressant som samlarbil. Samba baseras på en Peugeot 104 och det här exemplaret är en GLS-version med en pigg 1,4-litersmaskin på drygt 70 hästar, elhissar och en fungerande kassettbandare med tillhörande equalizer/booster. Några tidstypiska band följer även med, till exempel det i filmklippet – Musik På Väg 11 – spelandes Olle Adolphssons översättning av countrylåten Wolverton Mountains (Skattlösa Bergen), i en lite rockig version, men oklart med vilken artist.
Bilen kommer att besiktigas innan upphämtning.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1984-05-04 
 • Avläst mätarställning
  42 679 km 
 • Kw / hk
  53 / 72 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilens batteri var urladdat vid dokumentationen, men efter laddning och starthjälp startar motorn lätt och motorkaraktären känns igen från koncernsyskonen, det är en pigg och trevlig bekantskap. En service med åtminstone olja och stift känns som en bra åtgärd innan man tar bilen i bruk. Bromsarna tar rakt och fint, och mekaniken i växellåda och hjulställ har en normal och fast känsla.

 • Skick interiör:

  Hel, ren och snygg inredning utan åverkan eller skador. Här har har åttiotalets material fått vara ifred och bevarats i ett fint originalskick.

 • Skick exteriör:

  Originallack i snyggt och fint skick, och den skulle säkert uppskatta en polering. Suffletten är hel, men behöver en sträckning för att få en bra passform. Nu är det svårt att få den passa in i framrutans fästen.

 • Skick helhet:

  Här kan man kastas tillbaka en smula till åttiotalets beachliv på Rivieran, Tylösand eller Sandhamn. Typ. Eller bara vara medvetet cool med ett bra självförtroende i en ovanlig youngtimer i ett skönt originalskick med en låg körsträcka. Och med mängder av frisk luft, dessutom.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-08-10
Ursprungsbesiktning: 1984-05-04 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1984-05-25
Senast godkända besiktning: 2015-05-06
Besiktigad tom: - 2017-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Halmstad

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG