Visa alla bilder
Visa film

Talbot Matra Rancho 1.4 — 1980

En slags pionjär på sin tid med teknik som levde på övertid och en ovanlig överlevare idag. Här i en härlig färgkombination och i ett överraskande fint skick.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Export
Skicka meddelande

"Den första discojeepen i ett ovanligt välbevarat skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13824
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
40 - 60 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande
Shaun Major
Värderingsman väst / Export
Skicka meddelande

"Den första discojeepen i ett ovanligt välbevarat skick."

Beskrivning

Som ny var den kanske redan predestinerad till att bli en samlarbil med antihjältestatus; få tillverkade, få sålda i vårt land och en gammal grundkonstruktion men ändå med ett nytänk och uppmärksammad av samtida massmedia. Det här exemplaret är av allt att döma svensksåld av generalagenten Philipssons som 1980 års modell och har vårdats och brukats av samma ägare från 1984 till 2020 som entusiastbil redan från unga år. Denne tidigare ägare var drakflygare och som sådan personifierade han marknadsföringens målgrupp; transport till fartfyllda äventyr. Och han var med just Ranchon i Italien och Frankrike och hängde med likasinnade äventyrare. På motorhuven sitter det också en liten skylt som proklamerar en travesti på ett annat latinsk känt uttryck, i det här fallet blir det alltså "Volare necesse est", att flyga är nödvändigt istället för att segla, "Navigare... ".
Här har vi alltså en terräng- och äventyrsutstrålning utan fyrhjulsdrift, en slags anfader till dagens ogräsliknande myller av högbyggda små låtsas-SUV:s. Bara en så'n sak.

Mätaren står nu på 1564 mil men går runt vid 10 000 mil. Den har troligt gått minst 11564 mil tanke på skick.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  1981-04-13 
 • Avläst mätarställning
  15674 km 
 • Regnr
  GMT152 
 • Chassinummer
  X3013AX557917 
 • Kw / hk
  59 / 80 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Lättstartad och lättkörd, och för att vara en sextiotalskonstruktion förvånansvärt fräsch i körkänslan.

 • Skick interiör:

  Original inredning i sköna sjuttiotalsfärger och i ett förvånansvärt bra skick. Några reparationer av förarsätet och en liten reva i taket, men i övrigt som sagt rent och fräscht med fina mattor.

 • Skick exteriör:

  Ingen synlig rost förutom några små blåsor vid vintrutetorkarna och delvis omlackerad med någon plastpanel utbytt (några reserver följer med). Normala slitmärken och någon liten småbuckla på höger framskärm.

 • Skick helhet:

  Ett riktigt trevligt skick på en rolig representant för en fransk klassiker vars samlarbilsstatus är odiskutabel ur flera intressanta perspektiv.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-09-11
Ursprungsbesiktning: 1981-04-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1981-04-15
Senast godkända besiktning: 2020-09-25
Besiktigad tom: - 2022-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG