Visa alla bilder
Visa film

Saab Sonett II 2T — 1967

Kanske den hårdaste av alla bilar made by Trolls i Trollhättan och grundligt renoverad av en erkänd och känd Saab-entusiast. Bilen säljs nu av dennes dödsbo.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En ovanligare Sonett serie II i ett exemplariskt helrenoverat skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
370 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13965
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab Sonett II?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En ovanligare Sonett serie II i ett exemplariskt helrenoverat skick."

Beskrivning

Den här Sonetten såldes som ny i Pennsylvania, USA och importerades till Sverige 1995. Renoverades från grunden av ägaren, men också med mycket hjälp och inblandning från Saab-folk, både på klubb- och fabriksnivå. Dekalerna på den här bilen till trots och även om tekniken och delarna kom från The Trolls i Stallbacka bilfabrik monterades faktiskt Sonetterna i Arlöv av strävsamma skåningar. En extra växellåda, avgassektion, originalfälgar, navkapslar och andra reservdelar ingår också i köpet (bilder).
Sonett II med tvåtaktsmotorn byggdes bara i 258 exemplar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1995-07-19 
 • Avläst mätarställning
  36743 km 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Varvvillig tvåtaktsmaskin i ett helrenoverat skick. Med känsla och kunskap är det roliga motorer att hantera. Ägaren var erkänt duktig på tvåtaktarnas växellådor och höll i mycket växellådsservice för de aktiva åkarna inom historic rally och racing.

 • Skick interiör:

  Tidstypisk instrumentpanel i trä, funktionella och lika tidstypiska små skalstolar i enkel vinyl. Snygga och rena mattor, men innertakets tyg hänger ner och ägaren var inte heller nöjd med limningen. Det är något som den nya ägaren får som första uppgift.

 • Skick exteriör:

  Vacker silverkulör som på något sätt som passar bilen extra bra och en lack i ett utmärkt skick. Några skavskador har uppstått när motorhuven passas in mot karossen – plast rör sig på att annat sätt än plåt.

 • Skick helhet:

  För en hardcore Saab-entusiast med vintagesportiga ambitioner blir det inte bättre än så här. En rar sportbil från älsklingsmärket med den egensinniga motorn i ett härligt renoverat skick i originalutförande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2002-07-25
Ursprungsbesiktning: 2001-05-22 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2002-07-25
Senast godkända besiktning: 2014-05-15
Besiktigad tom: - 2016-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kareby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG