Visa alla bilder

Saab 900 2.0 Turbo cabriolet — 1987

Snygg och fin Saab-klassiker, här i en lite ovanligare silverversion från den första årsmodellen med den då nyare fronten.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Export
Skicka meddelande

"Vettig och trevlig öppen Saab med endast lite skinnjobb på arbetslistan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
153 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14005
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
170 - 190 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande
Shaun Major
Värderingsman väst / Export
Skicka meddelande

"Vettig och trevlig öppen Saab med endast lite skinnjobb på arbetslistan."

Beskrivning

Bilen importerades till Sverige från Tyskland 2009, registrerades 2012 och den nuvarande ägaren har ägt den sedan dess. Den har helt enkelt stått på lagring och mognad, tillsammans med sin fru är han och hon stora Saab cabriolet-entusiaster och ägarens tanke var att ha en Saab cabriolet av varje generation för att njuta av efter pensioneringen. Men en sjukdomsbild har har gjort att alla fordon och gården med stora garage har fått säljas. En stor och grundlig service gjordes nyligen och ägaren har i alla fall fått åka i sin 900 cabriolet några mil, en bil som han aldrig kört och nu alltså säljer på grund av sjukdomen.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1987/1987 
 • Första registreringsdatum
  2012-04-05 
 • Avläst mätarställning
  149 090 km 
 • Regnr
  DHW615 
 • Chassinummer
  YS3AD75L5H7010460 
 • Kw / hk
  129 / 175 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorljudet och känslan i transmission och maskin är välbekant för alla som någon gång har kört Saab:s 16-ventilers turbomotor och allt fungerar felfritt. En stor service med olja, filter, tänddelar och bromsar gjordes nyligen.

 • Skick interiör:

  Skinninredningen är sliten på vanliga ställen efter användning och en tidigare ägare spenderade en del tid i Spaniens sol vilket kan förklara det lite sprödare slitaget. Enligt uppgift från den nuvarande ägaren köptes bilen från den sedan lång tid etablerade Saab-handlaren Autohaus Etehad i Halstenbek, Hamburg i norra Tyskland, som också har verifierat mätarställningen.

 • Skick exteriör:

  Bra lack med några användarmärken, liksom även på stötfångarnas plast. Hel, ren och fin sufflett utan de karaktäristiska slithålen. Plastkåporna över den nedfällda suffletten passar också fint och är snygga. En lite ovanlig detalj på en Saab cabriolet är också den avtagbara dragkroken.

 • Skick helhet:

  Representativ Saab cabriolet från den första egentliga årsmodellen som såldes i Europa i ett fint och trevligt skick, där framstolarna kan behöva en infärgning och översyn för att göra bilen komplett för både hjärta och hjärna.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-07-05
Ursprungsbesiktning: 2012-04-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2021-07-05
Senast godkända besiktning: 2021-08-05
Besiktigad tom:- 2023-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hyllinge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG