Visa alla bilder

Rolls-Royce Silver Shadow 6.2 V8 — 1968

En svensksåld Rolls-Royce som bara användes under några år innan den ställdes undan. Nu har den kommit fram igen och har tills idag bara rullat 2200 mil!

Mårten Carlsson
Värderingsman
Skicka meddelande

"Det finns troligen ingen annan Silver Shadow i Sverige med så här låga mil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
361 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14037
TRÅNGSUND
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
260 - 330 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Värderingsman / Redaktör
Skicka meddelande

"Det finns troligen ingen annan Silver Shadow i Sverige med så här låga mil."

Beskrivning

Den nionde februari 1968 levererade Salén & Wicander denna Rolls-Royce till godsägare Hugo Hügoth på Låstad säteri utanför Norrköping. Godsägaren kom dock att använda bilen sparsamt. Den togs fram ibland för speciella tillfällen och högtidligheter - som att skjutsa dåvarande landshövding Per Eckerberg till julbordet varje år.
Redan 1973 avregistrerades bilen efter den rullat 1400 mil. Ett par år senare - 1976, kom den tillbaka i registret med nummer JOT773. Den användes då bara till en Frankrikeresa och avregistrerades igen. Godsägare Hügoth avled 1978 och då han saknande egna barn blev det några brorsbarn som fick ta hand om dödsboet. Det blev en segdragen tvist som inte hade löst sig förrän brorsbarnen själva gick ur tiden.
Rolls-Roycen stod under hela den här tiden undangömd i ett garage på Djursholm.
Nu har den kommit ut igen - nylackad, nyservad och nybesiktad.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-02-09 
 • Avläst mätarställning
  22570 km 
 • Regnr
  BRL32T 
 • Chassinummer
  SRX3328 
 • Kw / hk
  142 / 193 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Efter törnrosasömnen har bilen gåtts igenom och servats. Bromsar och hydraulik fixats med bland annat nya hydraulrör. Nya däck, går mjukt och fint, nybesiktigad utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Felfri, en rekonditionering från nyskick.

 • Skick exteriör:

  Då lacken hade flagnat på några ställen lackerades bilen om när den togs fram. Felfri i lack och krom. coachlinen saknas.

 • Skick helhet:

  Exemplariskt välbevarad lågmilare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-05-20 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2021-05-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1968-01-01
Senast godkända besiktning: 2021-08-13
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Fakta om modellen

Silver Shadow blev något av en vattendelare för Rolls-Royce. Traditionen bjöd att de förnämsta märkena såldes bara som chassin, som sedan kläddes av utomstående karossmakare. Men det var en dyr och komplicerad process och nu var detta anrika yrke på utdöende.
Efter sextio år av traditionen med erbjuda karosser på ram så chockerade Rolls-Royce etablissemanget 1965 med en ny modern bil med självbärande kaross.
Men tiden utvisade att man hade gjort rätt. På 15 år hade man byggt fler Silver Shadow än det hade gjorts Rolls-Roycebilar sedan starten 1904.
Den nya modellen fungerade så bra att det dröjde ända till 1977 innan den uppgraderades - Silver Shadow II. 1980 kom en ny generation Rolls-Royce och Bentley, men Shadow hängde på sätt och vis med ännu ett tag - i form av Corniche cabrioleten. Den byggdes ända fram till 1996.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Trångsund

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG