Visa alla bilder
Visa film

Morris Minor 1000 cabriolet — 1967

Härlig representant för modellen, helrenoverad på beställning i England innan den hittade till Sverige i mitten på åttiotalet.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Vårdad, bevarad och välskött under sin tid i vårt land av två ägare med tydliga anglofila drag."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
130 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14143
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Vårdad, bevarad och välskött under sin tid i vårt land av två ägare med tydliga anglofila drag."

Beskrivning

1986 beställdes den här bilen som en helrenovering av en engelsk ägare från det världskända Morris Minor Centre i England. Jobbet kostade vid den tiden 9000 pund, en förhållandevis rejäl summa. Importerades till Sverige 1986 av en ägare bosatt i Stockholm Han brukade den fram till 2010, och såldes därefter till en entusiast med ännu större anglofila förtecken. Han hade också en likadan när han som ung bodde och verkade i England, en god anledning att äga en igen. Bilen har underhållits noggrant och har förstås bara körts på sommaren.
Bilder är bifogade på vad Morris Minor Centre utförde för arbeten på bilen när den beställdes. Den är fortfarande i en fin form.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1967 /1967 
 • Första registreringsdatum
  1986-06-25 
 • Avläst mätarställning
  24 323 km 
 • Kw / hk
  35 / 48 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt fungerar felfritt och smidigt, det här är en bil som har vårdats väl och nyligen spenderade ägaren an ansenlig summa på översyn och service.

 • Skick interiör:

  Snygg skinninredning och matchande mattor i ett vackert skick. Sufflettens innertak ser rent och fint ut och den trevliga doften i bilen känns igen av alla de med någon form av engelsk vintage bilerfarenhet.

 • Skick exteriör:

  Bra och kvalitativ lack kompletterad med fint krom och en sufflett utan skador. Bilen har alltid förvarats inomhus när den inte har använts.

 • Skick helhet:

  En charmig öppen engelsman i ett exemplariskt skick; den har bevarats och vårdats enligt konstens alla regler av sina två ägare i Sverige, redo för en ny entusiast att ta över vårdnaden.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG