Visa alla bilder

Monark Blue Arrow 560 250cc/2-cyl — 1956

En av de absolut finaste Blue Arrow i världen. Renoverad med i stort sett bara NOS-delar (New Old Stock).

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Jag har aldrig sett en så fin Blue Arrow tidigare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14063
GÄVLE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Monark Blue Arrow 560?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Jag har aldrig sett en så fin Blue Arrow tidigare."

Beskrivning

En genom tiderna mycket uppskattad motorcykel som här är renoverad av den i dessa kretsar mycket kände Bengt Axlund utanför Gävle. Han använde så mycket NOS-delar som han hade möjlighet till vid renoveringen av denna motorcykel. Den är endast uppstartad och provkörd en kortare bit efter denna. Lägg speciellt märke till den ovanliga,trycksatta luftpåfyllaren som är fastsatt mellan avgasrör och baklampa. Vid långdistans tävlingar eller vid körning i obebodda trakter där det blev stora problem om man fick punktering var denna gastubsförsedda luftpåfyllare oumbärlig. några verktyg och en extra slang så var man på rull igen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  11 / 15 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Toppskick.

 • Skick exteriör:

  Toppskick.

 • Skick helhet:

  En motorcykel i ett verkligt toppskick.

Fakta om modellen

Blue Arrow var en av Monarks tekniska fullträffar under 50-talet. En 2-cylindrig 250 cc sportmaskin som på den tiden även ansågs vara en
bekväm långfärdsmaskin med modern svängarmsfjädring bak samt mjukverkande teleskopgaffel fram. Bra dubbelsadel.

Blue Arrow var en riktig vinnarmaskin, 1954 vann Monark alla åtta medaljerna i Six Days med en sådan här.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gävle

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG