Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 350 SLC V8 3.5 (W107) — 1973

MB:s sportcoupé i fint skick. Bilen ställdes undan 1995 och har nu startats upp. Ovanligt fin och rostfri kaross samt fräsch inredning. Körklar, går fint. Bara körd 13800 mil.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Fint bruksskick utan skador, men några små rostblåsor går att hitta. Nya bromsar, nytt batteri. Startat och går fint men återstår motorservice och SBP, sedan är bilen tip-top."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13912
ÅRJÄNG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
90 - 115 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka meddelande

"Fint bruksskick utan skador, men några små rostblåsor går att hitta. Nya bromsar, nytt batteri. Startat och går fint men återstår motorservice och SBP, sedan är bilen tip-top."

Beskrivning

Svart skinnklädsel, A/C V8 och automat. Har gått i Värmland större delen av sitt liv. Undanställd från 1995 till 2020. Säljs för Mercedessamlare med något för många bilar. Denna bilen har stått i torra och bra lokaler sedan -95 och klarat sig föredömligt bra.
Karossen är jättefint skick utan anmärkningsvärda skador, eller rostangrepp. Inredning och klädsel är i fint skick och inte är nersutten som dessa brukar vara. 13800 mil står det på mätaren och skicket verkar motsvara att bilen körts så långt

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1991-07-02 
 • Avläst mätarställning
  138 737 km 
 • Regnr
  PAD314 
 • Chassinummer
  10702312004657 
 • Kw / hk
  147 / 200 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Sen den lämnade idet har bilen fått nya bromsar - ok, skivor och belägg. Bränslesystem genomgånget, pump filter med mera bytt.
  Återstår motorservice, men oljan ser bra ut och motorn går fint.

 • Skick interiör:

  Prydligt och utan skador, lite åldersfläckar på solskydden finns, allt original. En rekond ifrån att bli i toppskick.
  Bagageutrymme: Mycket fint, torrt och välhållet.

 • Skick exteriör:

  Mycket fräsch och skadefri kaross. Hel och fin undertill. Några små bubblor har dykt upp i vid vindruta, baklucka och bakruta men inget allvarligt. Baklucka omlackerad vid något tillfälle. Några repor finns det och lite skavt i gummit kofångare höger fram. Dörrar mycket fina och helt fria från rostangrepp.

 • Skick helhet:

  Mätaren säger 13800 mil och det kan mycket väl stämma med skicket på bilen . Övervägande hel och fin invändigt och utvändigt - det är som tiden stått still i 25 år.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-06-11
Ursprungsbesiktning: 1989-06-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1991-07-02
Senast godkända besiktning: 1996-07-16
Besiktigad tom:- 1997-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

När Mercedes nya SL kom 1971 bröt man konventionen att kalla sina modeler för W - istället fick den internkoden R107. För årsmodell 1972 kom coupéversionen SLC och den fick heta C107. Den var hela 35 längre än SL för att väsentligt bättre utrymme i baksätet än den öppna versionen hade. SL-serien W107/R107 gjordes ända fram till 1989.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Årjäng

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG