Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 250 CE Coupé (W114) — 1971

Lyxig kompakt-coupé i vacker färgkombination. Svensksåld bil i originalskick och pedantskött med unik servicehistorik. Bästa samlarskick och samtidigt mycket trevlig att köra.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin i alla detaljer. Endast någon lackbättring och liten nyansskillnad att klaga på. Går fint i motor och växellåda samt bromsar rakt och fint."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
139 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14058
ÅRJÄNG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin i alla detaljer. Endast någon lackbättring och liten nyansskillnad att klaga på. Går fint i motor och växellåda samt bromsar rakt och fint."

Beskrivning

Bilen har rullat i Mälardalen och Stockholm större delen av sin tid. Under 2000-talet ägd och körd som finbil i 13 år av den dam på Lidingö kostade på bilen en rullande renovering hor Mercedes verkstad i Danderyd, om sammanlagt 330.000 kr. Alla kvitton finns och innefattar allt från inrednings- och träarbeten till motor och växellåda samt rostlagning och lack. Bilen har nästan alltid stått förvarad inomhus och aldrig varit särskilt rostangripen men lite småort på skärm- och dörrkanter är åtgärdade. Det enda vi kan anmärka på är en mindre nyansskillnad i den ljusgula-gräddvita lacken som går att skönja vid bättringar om man tittar noga. Eventuellt blir det bättre med en maskinpolering. Bilen är jättefin inuti, i kupén, motorrummet och bagaget. Tackluckan och alle funkar fint. Det är bra drag i den raka sexcylindriga motorn och bilen växlar fint. Mätrställningen står på 2400 mil. Detta är sannolikt 12400 körda mil med hänsyn till det fina skicket utan slitage, (med skulle ev kunna vara 22400 mil också). Mätaren börjar om vid 10.000 mil.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  1971-05-17 
 • Avläst mätarställning
  24217 km 
 • Kw / hk
  96 / 131 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Gräddvit-ljusgul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går fint. Bra bromsar. Inga vibrationer. En fröjd att köra. Se hur nöjd gamla ägaren ser ut på en av bilderna.

 • Skick interiör:

  Inredning i toppskick. alla trädetelajer renoverade enligt uppgift. Övrigt i välvårdat originalskick.

 • Skick exteriör:

  Ovanligt fin kaross och lack. Hel och fin i alla detaljer också. Rak i plåten och korrekt passform och spalter. Svag nyanskillnad i lacken på höger bakskärm nertill, se bilder och lite lacksläpp eller ytost i nederkant framskärm, mot framhjul pga stensprut, se bilder.

 • Skick helhet:

  En av de finare kompakt-merca-kupéer vi sett. Snygg färgkombination och fin dokumentation gör denna bil till en riktigt trevlig samlar- och hobbybil. Dessutom mycket komfortabel att köra med och hög kvalitet på alla detaljer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2013-03-19
Ursprungsbesiktning: 1971-05-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1971-05-17
Senast godkända besiktning: 2021-08-31
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 14

Fakta om modellen

Från tidningen Klassiker, om W114-modellen:
Det är i Sverige vi kallar denna modell för kompaktmerca, redan i de första svenska broschyrerna förekommer uttrycket. I Tyskland är den mest känd som /8 (Strich Acht), de fyr- och femcylindriga hette internt W115 emedan de sexcylindriga benämndes W114.
Det är svårt att inte trivas i en Kompakt. Modellserien har definitivt bidragit till Mercedes rykte som byggare av kvalitetsbilar. Inredningen är av hög kvalitet, funktionell och diskret, stolarna är påkostade med komfort som räcker en hel dag. Klangen vid dörrstängning satte en referens för övriga tillverkare. Droskägarna jublade åt modellen som var praktiskt taget outslitlig. Mercedes var även tidigt ute med att satsa på säkerhet med bland annat vadderad instrumentbräda, krockzoner och eftergivlig rattstång. Temperamentet varierar, i 200D finns bara 55 hk till förfogande i 280E är effekten hela 185 hk. Oavsett fartresurser färdas du tryggt och värdigt, inte sällan med ett självbelåtet leende på läpparna.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Årjäng

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG