Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 200 (W123) — 1985

En av Sveriges finaste 123-Mercor vill vi påstå. Sista årsmodellen och helt orört originalskick. Samma ägare i många år och bara körd som sommarbil, sammanlagt 12800 mil.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Inredning likvärdig med ny och utsidan samt tekniken helt utan anmärkningar. Endast någon liten lackbättring går att hitta nertill om man letar riktigt noga."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14057
ÅRJÄNG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
80 - 110 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka meddelande

"Inredning likvärdig med ny och utsidan samt tekniken helt utan anmärkningar. Endast någon liten lackbättring går att hitta nertill om man letar riktigt noga."

Beskrivning

Ägaren, en MB-samlare i Värmland har haft bilen i fem år och bara kört finåkning och till MB- och samlarträffar och stilat sig. Han letade i många år innan han hittade rätt bil, en lågmilare utan rostangrepp och skador samt hel och fin invändigt. Bilen är såld ny hos MB i Växsjö i maj 1985 och är då bland de sista W123 bilarna då man i augusti började leverera efterföljaren W124, som 1986-års modell.
Ratten som sitter i var beställd till bilen när den såldes som ny, med samma trä som övriga inredningen, originalratten finns också, aldrig använd, följer med och är sålunda i nyskick.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1985-06-19 
 • Avläst mätarställning
  128 484 km 
 • Regnr
  CZR006 
 • Chassinummer
  1232201A260400 
 • Kw / hk
  72 / 98 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bästa skick. Allt fungerar felfritt. Det som är gjort på bilen senste två åren den är byte av vattenpump och allmän service på motor och växellåda samt nya bromsbelägg runt om och även nya bromsok fram.

 • Skick interiör:

  Nästan nyskick. Knappt ens några spår av att den körts 12000 mil.

 • Skick exteriör:

  Bilen har aldrig varit skadad, rostangripen eller omlackad. Bästa skick på passform och lack.

 • Skick helhet:

  Mercedes storsäljare över hela världen och här i toppskick. Härlig bil som gör alla glada då den är så fin. De flesta 123:or är ju slitna och rostiga.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-05-21
Ursprungsbesiktning: 1985-05-23 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1985-06-19
Senast godkända besiktning: 2021-05-21
Besiktigad tom: - 2023-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 15

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Årjäng

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG