Visa alla bilder
Visa film

Maserati Quattroporte 4.9 V8 — 1984

Magnifik Italiensk lyxvagn i fint originalskick. En ägare sedan 1989 som skött bilen exemplariskt, har bara gått 7100 mil.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Exklusiv Maserati i välservat originalskick, kan inte se något som behöver åtgärdas förutom normalt löpande underhåll."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
201 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13922
VIMMERBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Exklusiv Maserati i välservat originalskick, kan inte se något som behöver åtgärdas förutom normalt löpande underhåll."

Beskrivning

Förste ägaren till denna bil var Prince Muhammad Bin Khalid Bin Abdullah Al Faisal i Saudi Arabien som köpte den ny 1984. Då nuvarande ägare arbetade där vid den tiden fick han syn på denna bil 1988 då prinsen hade den till salu med 3000 mil på mätaren. Det blev affär och han använde bilen till 1989 då han flyttade hem igen.
Bilen flögs till Rom och kördes därifrån hem till Sverige av en stolt ägare. Har sedan dess använts sparsamt sommartid och alltid förvarats i garage.
Då det går allt längre mellan gångerna bilen körs så vill han nu att någon annan Maserati entusiast tar hand om pärlan.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1989-06-13 
 • Avläst mätarställning
  71 570 km 
 • Kw / hk
  206 / 280 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint och växlar mjukt. Mycket välservad, nyligen bytt kardanknutar samt samtliga slangar till vatten, olja och bromsledningar. Vidare är växellådan och turbinen renoverade.

 • Skick interiör:

  Mycket fin originalinredning i skinn med få spår av användning.

 • Skick exteriör:

  Originallack i fint skick, det finns några dörruppslag samt lite "stensprut" i nederkant av skärmarna bakom bakhjulen

 • Skick helhet:

  Otroligt pampig bil som har en härlig komfort. En klassiker som är sällsynt på våra vägar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2014-03-28
Ursprungsbesiktning: 1989-06-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1989-06-13
Senast godkända besiktning: 2021-05-18
Besiktigad tom: - 2023-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

På sextiotalet, när Enzo Ferrari definitivt vägrade att producera några sedaner, tog Maserati det stora språnget. Den första generationen Quattroporte från Maserati designades av Pietro Frua 1963, följt tio år senare av Quattroporte II från Citroën -perioden. 1979 presenterades den tredje serien Quattroporte med design av Giugiaro. Bilen hade återigen den historiska V8 -motorn och en finish i linje med förväntningarna hos de traditionella kunderna av märket. Det var många krönta statschefer återigen var intresserade av varumärket.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vimmerby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG