Visa alla bilder
Visa film

Hudson Super-Six 4.2 Rak 8:a — 1946

En äldre välhållen renovering av en Hudson Super-Six konverterad med en rak samtida åttacylindrig Hudsonmotor samt overdrive för bättre komfort och ekonomi.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En trevlig bil som passar bäst på öppna landsvägar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
130 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13971
LIDINGÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En trevlig bil som passar bäst på öppna landsvägar."

Beskrivning

Svenskåld och renoverad 1996. Ramlyft och all mekanik inkl motor, bromsar, vxl renoverat. Motorn utbytt mot en 8-cylindrig motor med högkompressions aluminiumtopp av korrekt årsmodell och en overdrive-vxl. Bromsarna kompletterade med ett Girling bromsservo monterat osynligt i ramen. Ny kabelhärva av originalutseende och elsystemet modifierat till 12V med växelströmsgenerator. Inredningen professionellt nysydd i original färgställning och tyg nära original. Lackerad i korrekta två blå toner. Radialdäck och overdrive gör bilen till en komfortabel landsvägsvagn som inte har några problem att hålla landsvägsfarter över långa sträckor med en bensinförbrukning på 1.25L/milen

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1946/1946 
 • Första registreringsdatum
  1996-05-28 
 • Avläst mätarställning
  35233 km 
 • Kw / hk
  94 / 128 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra skick.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick.

 • Skick exteriör:

  Bra skick med några mindre skador.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra bruksskick. Konverterad för bättre komfort och styrka.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1996-08-13 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1996-05-28 (regbes) (Ombes:20010115)
Datum i trafik första gången: 1996-08-13
Senast godkända besiktning: 2001-01-15
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Joseph L Hudson startade tillsammans med sju andra män ett företag som skulle börja tillverka bilar, 20 februari 1909. Företaget kom att heta Hudson Motor Car Company. Sextiosju år senare, 1954, upphörde Hudson att vara ett självständigt fabrikat då det togs över av det som senare blev AMC, American Motors Corporation med varumärken som Essex, Terraplane och Rambler.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lidingö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG