Visa alla bilder
Visa film

Harley Davidson 1200 sidvagn — 1927

Härlig tjugotals-Harley, välkänd inom kretsarna och fullt körbar med en tidigare ägare som aldrig tvekade att ta den på utflykter och historiska rallyn.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Stenhård förkrigsmaskin och ett beprövat exemplar med mängder av utmärkelser och deltagarbevis från olika evenemang."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
281 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14034
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Harley Davidson 1200?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Stenhård förkrigsmaskin och ett beprövat exemplar med mängder av utmärkelser och deltagarbevis från olika evenemang."

Beskrivning

Den är förmodligen såld ny i Sverige, men ingen längre research är gjord. Nuvarande ägares svärfar, den tidigare VD:n på Göteborgs-Posten Hilde Andersson, köpte den 1986 och körde aktivt i nästan 30 år. Sedan 2015 har svärsonen tagit över vårdnaden efter att Andersson gått bort. Och han körde sin hoj långt efter det att hade fyllt 90 år, en sann biker av den gamla skolan. En återkommande deltagare på gammelhoj-evenemang som Kungsrallyt i Kungsbacka, Skåne Runt, Lygnern Runt och Rally på Dal för att nämna några. En 1927 års Harley Davidson 1200 med fotkoppling, handväxel, förtändning, sidvagn och bara broms på bakhjulet kräver lite feeling och kunskap för att framföras på rätt sätt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1927/1927 
 • Första registreringsdatum
  1983-06-10 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  20 / 27 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Cykeln renoverades och lackerades under sent åttiotal/tidigt nittiotal. Allt är genomgånget och åtgärdat, och därefter underhållet under ett minst sagt entusiastiskt brukande. Under de korta körningarna som har gjorts i år har ägaren noterat ett litet läckage i förgasaren Läge för en översyn med rengöring och nya packningar, möjligtvis. Nämnas bör också att det bakre högra ramröret lagades för 20 år se'n.

 • Skick interiör:

  Vackert originalsäte i läder och en ombonad sidvagnsinteriör.

 • Skick exteriör:

  Några små bucklor och märken efter många års brukande på veteranscenen. Den förre ägaren var så långt ifrån begreppet "trailer queen" man kan komma. Den här hojen kördes till träffarna, punkt.

 • Skick helhet:

  Ett härligt och vackert ekipage i ett redo och rätt skick, färdigt för nya äventyr. Och det med stil; skinnrocken, läderstövlarna, skinnhuvorna och motorglasögonen ingår. Sättet som den här HD:n har brukats sätter en slags standard för dess framtida historik. Får vi hoppas, i alla fall.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1989-06-23 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1983-06-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1983-07-05
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Tjörn

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG