Visa alla bilder

Ford Thunderbird Coupé 4.9 V8 — 1984

Ovanlig Thunderbird i fint originalskick. Sparsamt körd de senaste åren och går mycket fint.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Förutom att AC pumpen behöver renoveras så ser jag inget som behöver åtgärdas.
Bilen går bra och ser fin ut. Har fått en underedsbehandling i USA och klarat sig mycket fint från rost."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
56 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13984
LÖNSBODA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Thunderbird Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Förutom att AC pumpen behöver renoveras så ser jag inget som behöver åtgärdas.
Bilen går bra och ser fin ut. Har fått en underedsbehandling i USA och klarat sig mycket fint från rost."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige 1998 från USA, och har brukats sparsamt av tre ägare fram till 2007 då den ställdes av. Nuvarande ägare köpte bilen förra året och har startat upp och gjort i ordning inför besiktning, den är nu körklar till 2023-04-30.

Då ägaren har flera bilar behöver han garaget till andra objekt inför vintern, varför han väljer att sälja denna fina coupé.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1989-03-07 
 • Avläst mätarställning
  66122 miles 
 • Kw / hk
  104 / 141 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 4 vxl 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, växlar mjukt. Nyservad med nya oljor och renoverade bromsar. AC:n är konverterad och fungerar men ett lager i pumpen är dåligt så den är bortkopplad.

 • Skick interiör:

  Originalinredning fint skick utan skador.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin originallack, är endast omlackerad under listen bägge sidor. Snygga tillbehörsfälgar, original medföljer. Kromet är i fint skick.

 • Skick helhet:

  En ovanlig bil på svenska vägar som har en komfortabel gång med ett härligt V8 ljud. En snygg USA coupé väl värd att bevara.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-03-27
Ursprungsbesiktning: 1989-02-23 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1989-03-07
Senast godkända besiktning: 2021-04-06
Besiktigad tom:- 2023-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lönsboda

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG