Visa alla bilder

Yamaha XT 500 1 cyl 4-takt — 1976

Tidig XT 500 i fint originalskick. Enligt uppgift den första i Europa.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Yamahas populära offroad mc i ett orenoverat superskick, en fin investering som bara ökar i värde."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
49 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12972
KARLSHAMN
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
75 - 110 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Yamahas populära offroad mc i ett orenoverat superskick, en fin investering som bara ökar i värde."

Beskrivning

Denna mc kom till Sverige 1976 där den varit utställd på mässa i Las Vegas. Det ska enligt uppgift vara den första som kom till Europa, importerades av dåvarande generalagent Hallman & Eneqvist för att visas på mässa i Stockholm.
Därefter såldes maskinen till mcfirman Halmstad Gustav där fick den sin första brukande ägare. Har endast haft två brukande ägare som vårdat den väl bevarats i detta fina originalskick och det enda som bytts ut är slitdelar såsom bromsbelägg, drivpaket mm.
Det står 9 ägare på bilregistret men den första är Hallman Eneqvist nummer 2 är Halmstad Gustav sedan förste brukande ägare som har bytt mellan sig och frun beroende vem som hade mest bonus på försäkringen. 2016-06-10 köptes av nuvarande ägare alltså brukare nummer 2.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1976/1976 
 • Första registreringsdatum
  1976-05-06 
 • Avläst mätarställning
  20090 km 
 • Regnr
  JOD457 
 • Chassinummer
  004549 
 • Kw / hk
  23 / 32 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Vit / Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Toppskick allt fungerar, har körts mycket lite. Inget förutom slitdelar är utbytt.

 • Skick exteriör:

  Original lack i toppskick. Krom och övriga originaldelar med minimalt bruksslitage.

 • Skick helhet:

  En tidig XT som är svår att hitta i detta skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-06-11
Ursprungsbesiktning: 1976-05-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1976-05-06
Senast godkända besiktning: 2016-06-29
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Den första XT 500 visades vid den amerikanska återförsäljarkonventionen i september 1975 och i Europa sommaren 1976. Cykeln blev en omedelbar framgång och tillverkades fram till 1981 då den ersattes av fyrventilmotorer. Det beredde väg för det senare utbudet av XT-cyklar från 125 cc ( XT125 ) till nuvarande 660 cc ( Yamaha XT660Z Ténéré ) och bidrog till stor del till Yamahas image. Bara i Frankrike såldes 62 000 XT 500 från 1976 till 1990. [1] [2]

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare .

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
Ted Gryth på telefon +46 705 65 67 27

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG