Visa alla bilder
Visa film

Volvo 740 GL — 1986

Välvårdad och rostfri 740 med få ägare. Ett bra och representativt exemplar av en Volvo youngtimer.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"700-serien ökar i attraktionskraft och värde. Det här är sällsynt välskött exemplar. En av Sveriges riktiga slitvargar i fordonsparken."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
23 700SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12458
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"700-serien ökar i attraktionskraft och värde. Det här är sällsynt välskött exemplar. En av Sveriges riktiga slitvargar i fordonsparken."

Beskrivning

Fin, välvårdad och rostfri. Extra rostskyddsbehandling tidigt i brukandet har en stor del i det fina skicket. En av de tidigare ägarna vårdade bilen omtänksamt och kunnigt i över 30 år.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  1986-06-02 
 • Avläst mätarställning
  176886 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Full servicehistorik med kvitton, besiktigad och redo att köras hem med! Stark drivlina och välskött motorrum.

 • Skick interiör:

  Helt i originalskick, fin klädsel, panel och innertak. Något sliten förarstol, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Fin lack och helt rostfri. Lätt skrapmärke på stötfångare bak, några åtgärdade stenskott. Liten spricka i vinruta. Se bilder.

 • Skick helhet:

  Välvårdad, rostfri och helt i originalskick. Nästan som att den rullat ut från Torslandaverken i går.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-05-09
Ursprungsbesiktning: 1986-06-02 (typbes)
Datum i trafik första gången: Avst 2019-05-09
Besiktigad tom: - 2021-04-30
Senast godkända besiktning: 2019-04-15
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

700-serien introducerades med Volvo 760 som lanserades i februari 1982. 1984 kom den enklare och billigare systermodellen Volvo 740, vilken blev volymbilen. Först ut var 740 GLE med B23E-motor som hade insprutning och 130 hk. Därefter kom 740 GL med B23A som hade förgasare och 112 hk.
Volvo 740 är uppbyggd med en självbärande kaross, rakställd radmotor med växellådan fäst direkt bakom en bit in i kardantunneln. Bakom växellådan sitter kardanaxeln som via ett stödlager och två drivknutar överför den drivande kraften till bakhjulen genom en stel gammaldags gjutjärnsbakaxel. Som tillbehör fanns både lamelldifferential och slungdifferential, ofta vanligt på kombimodellen (745). Uppbyggnaden av Volvos egentillverkade bensinmotorer är en femlagrad vevaxel, enkel överliggande kamaxel och två
Produktionen upphörde sommaren 1992 på grund av att den snarlika vidareutvecklade modellen Volvo 940 kommit ut på marknaden, men två decennier efter produktionsstopp var fortfarande bilar ur 700-serien vanliga på vägarna i Sverige.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG