Visa alla bilder

Volkswagen Typ 1 1500 — 1969

Rätt bil för VW samlaren. Toppmodellen 1969 med stora motorn och skivbromsar. Körd i Norrbotten till 2008 och sedan i Sörmland och Mälardalen, vilket förklarar det fina skicket.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt välhållen och fräsch, lite körd, drygt 10.000 mil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
55 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12913
RÅNÄS
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
65 - 85 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt välhållen och fräsch, lite körd, drygt 10.000 mil."

Beskrivning

Nuvarande ägare är bilentusiast som säljer bilen då den används för lite.
Bilen är uttagen juli 1969 och första ägare var en bankdirektör i Umeå och hans namnskylt finns fortfarande kvar på luckan till handskfacket. Sedan hamnade bilen i Luleå och härefter köptes den av en bilentusiast i Linköping 2009. Nuvarande ägare förvärvade bilen på auktion 2018.
Bilen är in- och utvändigt i mycket fint skick. Ingen rost och fint krom, fräscha gummidetaljer och lack mm. (en äldre omlack gjord, professionellt). Invändigt är klädsel och innertak i gott skick. Körmässigt är den jättebra, inga anmärkningar, vilket förklaras av det låga miltalet, drygt 10.000 mil.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1969-07-14 
 • Avläst mätarställning
  107500 km 
 • Regnr
  BGW806 
 • Chassinummer
  119621746 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Eisblau 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och växellåda fungerar felfritt. Ingen oljeförbrukning. Pigg motor. Nyligen renoverade bromsar med byte av huvudcylinder, bromsok, bromsbelägg och bromsslangar samt oljepump. Byte av bägge värmekammare, stötdämpare samt byte till original luftrenare. Kvitton finns på alla reparationer.

 • Skick interiör:

  Klädsel och innertak i gott skick. Reservhjul finns. Alla instrument fungerar.

 • Skick exteriör:

  Kaross, lack, gummi och krom i gott skick. Ingen synlig rost.

 • Skick helhet:

  En mycket väl bibehållen VW Bubbla.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2006-06-21
Ursprungsbesiktning: 1969-07-14 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1969-07-14
Senast godkända besiktning: 2018-05-23
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

VW Typ 1, kom 1967 med den nya starkare 1500-motorn i sin toppmodell. Motorn som bland annat användes till de större bilarna - typ 2, bussen och typ 3 samt varianten. Motorn var på 44 hk och gav Bubblan en toppfart på nästan 140 km/tim. Av den anledningen fick modellen krängningshämmare bak och fram samt skivbromsar fram. Idag är dessa bilar sällsynta och mycket eftertraktade. De är betydligt mer varvvilliga och körglada jämfört med de enklare 1300 modellerna med 34 och 40 hk.

OBS! Ej testad/genomgången av Bilweb Auctions. Beskrivningen bygger på ägarens uppgifter. Vinnande budgivare får själv kontrollera och bedöma bilens skick innan den hämtas.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning.
För visning av fordonet kontakta handläggare Lennart Ström

Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att kontakta Lennart Ström

Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG