Visa alla bilder

Volkswagen Karmann Ghia Cabriolet — 1958

En svensksåld vacker cabriolet, av många ansedd som en av bilvärldens mest lyckade formgivningar. En tidig Karmann Ghia, kallad Lowlight, i ett skönt lagom fint användarvänligt skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En finfolikis för öppna sinnen i ett härligt skick med bara ett par små kosmetiska anmärkningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
275 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12845
LIDKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Karmann Ghia Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En finfolikis för öppna sinnen i ett härligt skick med bara ett par små kosmetiska anmärkningar."

Beskrivning

Det här exemplaret såldes nytt i Stockholm 1958 och verkar ha spenderat en stor del av sin tid in på sextiotalet i huvudstadstrakten. Bilen är tidig i produktionen med chassinummer 1094 och därför också en så kallad Lowlight, det vill säga att från 1960 års modell ändrades fronten något för att passa USA-marknaden. Strålkastarna flyttades upp, galler ändrades och bakljusen fick en annan form. Dessa årsmodeller anses därför som lite mer attraktiva. Den renoverades och rostlagades i slutet på sjuttiotalet av en tidigare ägare och nuvarande ägare har haft bilen sedan 2004.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1958/1958 
 • Första registreringsdatum
  1958-01-01 
 • Avläst mätarställning
  23000 km 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och låda låter, känns och går som en trettiohästars VW-motor ska göra. Tändningslåset är känsligt och kan kärva ibland.

 • Skick interiör:

  Fin och ren på insidan med en bra originalkänsla. Det märks att den nuvarande ägaren har varit en omtänksam brukare, men heller inte en nördig pedant. En bra balans.

 • Skick exteriör:

  Renoveringen och lackeringen från sjuttiotalet har hållit sig väldigt bra, men för 15 år se'n lackades fronten delvis om och det finns lite bubblor och resningar från underarbetet. 2010 monterade den nuvarande ägaren en ny sufflett.

 • Skick helhet:

  Sammantaget en väldigt trevlig och tidig representant för modellen. De små lackblåsorna kan åtgärdas för att höja helhetsintrycket, men stör inte mycket heller. Bilen har används regelbundet på somrarna de senaste 15 åren av den nuvarande ägaren och regelbunden användning mår gamla bilar bra av.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2004-10-29
Ursprungsbesiktning: 1958-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1958-01-01
Senast godkända besiktning: 2016-08-18
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG