Visa alla bilder

Triumph Trophy TR5 500 cc — 1957

En Triumph Trophy i ett mycket bra renoverat skick.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En renoverad engelsman i sina bästa år. Bland det tuffaste man kunde ha 1957."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
55 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12965
ALFTA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 75 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En renoverad engelsman i sina bästa år. Bland det tuffaste man kunde ha 1957."

Beskrivning

Denna Triumph Trophy är inte mycket körd sedan renovering. Den är lättstartad och går mycket bra i motor och växellåda. Eftersom den mest stått i garage sedan nuvarande ägare köpte den krävs en ny kontrollbesiktning innan ibruktagande. Många av dessa har ett ursprung i militärakretsar. Svenska försvaret lär ha köpt flera hundra. Ett flertal av dessa såldes senare och användes för civilt bruk. Det finns även ett fåtal, numera mycket dyra, Triumph Trophy som byggdes för tävlingsbruk. De har bl.a. ingen hastighetsmätare eftersom främre strålkastaren skulle gå snabbt att ta av inför tävlingar. Då skulle wiren vara för krånglig att lossa. Elkopplingarna på tävlingscyklarna har bl.a snabbkoppling för att lätt kunna ta bort strålkastaren.

Triumph Trophy tillverkades mellan 1949 och 1958. Den har en tvåcylindrig, Parallell Twin, motor på 498 cc. Motorcykeln var byggd för att användas på dåliga vägar samt för offroadbruk.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1957/1957 
 • Första registreringsdatum
  1958-03-21 
 • Avläst mätarställning
  00241 km 
 • Regnr
  EWJ854 
 • Chassinummer
  013120 
 • Kw / hk
  24 / 33 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket bra i motor och transmission.

 • Skick interiör:

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick.

 • Skick helhet:

  En helrenoverad motorcykel i ett mycket bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2008-08-15
Ursprungsbesiktning: 1958-03-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1958-03-21
Senast godkända besiktning: 2010-07-30
Besiktigad tom: 2012-07-31
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 19

Fakta om modellen

Triumph Trophy tillverkades mellan 1949 och 1958. Den har en tvåcylindrig, Parallell Twin, motor på 498 cc. Motorcykeln var byggd för att användas på dåliga vägar samt för offroadbruk.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Johan Ålander

Mail: johan.alander@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att kontakta
Johan Ålander telefon +46 705 80 91 17 eller johan@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG