Visa alla bilder

Toyota Supra 3.0i Turbo — 1989

En Supra i ett oskruvat originalskick kittlar lite extra för många. Den här versionen, MK III, representerar åttiotalet på ett trevligt sätt med sin form, detaljer och maskineri.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bra bruksskick bedömt efter ålder och körsträcka. Fina förutsättningar för att förbli en riktig åttiotals-Supra i ett fint originalskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
78 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12923
SÖDRA SANDBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bra bruksskick bedömt efter ålder och körsträcka. Fina förutsättningar för att förbli en riktig åttiotals-Supra i ett fint originalskick."

Beskrivning

Nuvarande ägare har haft bilen se'n 1997, och den importerades till Sverige redan 1990. Den har inte rullat mer än 3000 mil de senaste 25 åren. Merparten av bilens totala körsträcka utgörs alltså av en mer intensiv användning i tidiga år. Skicket motsvarar också körsträckan och de senaste åren längre stillestånd. Instruktionsbok och servicehäfte finns från tidigare år och ägare, men ingen service är stämplad av den nuvarande ägaren under hans 3000 mil. Han har däremot kvitton och fakturor från dessa servicetillfällen.
En Toyota Supra rör sig i gränsområdet bland de entusiaster som bekänner sig till bilar som kan definieras tillhöra genren Japan Domestic Market, förkortat JDM. Dessa bilar är inte nödvändigtvis endast för den japanska marknaden, utan även modeller som har exporterats och som till exempel har en systermodell på den japanska marknaden. Men som varande en sportcoupé från Japan med en överladdad rak sexa har den ändå alla komponenter för att kvala in i JDM-gänget.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1989/1989 
 • Första registreringsdatum
  1991-03-08 
 • Avläst mätarställning
  108250 km 
 • Kw / hk
       / 233 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vinröd metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  De mesta av den elektriska utrustningen verkar att fungera felfritt och drivlinan med sin omisskännliga raka sexcylindriga gång har en tung, tålig och skön känsla över sig.

 • Skick interiör:

  Skinnet i inredningarna från den här tiden tillhör inte de mest slitstarka. Det syns också på förarstolens vänsterkudde med torrsprickor och revor, en välkänd slitdetalj på modellen. Idag finns det tursamt nog både teknik och hantverk som skickligt lagar och transformerar skinnsäten till i det närmaste nyskick.

 • Skick exteriör:

  En originallack enligt vår bedömning som skulle må bra av en rejäl polering och det har också den äldre ägarens familj lovat att utföra innan leverans.

 • Skick helhet:

  En Toyota Supra i ett lättare orört bruksskick förtjänar en försiktig entusiastvård för att förbli den japanska sportiga åttiotalsklassiker den idag är. Det här exemplaret har alla förutsättningar för den uppgiften.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-10-18
Ursprungsbesiktning: 1990-08-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1991-03-08
Senast godkända besiktning: 2018-09-21
Besiktigad tom: 2020-09-30
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG