Visa alla bilder

Sunbeam Alpine 1500 — 1961

Modellen var James Bonds första tjänstebil i filmen från 1962. En underbar vacker klassisk engelsk sportvagn, i bra bruksskick, i originalutförande.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Bilen är svensksåld och har fått en uppsnyggning för sex år sedan. Bra och väl fungerande bil. Lite småskavanker men fint helhetsintryck sammantaget."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12914
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Bilen är svensksåld och har fått en uppsnyggning för sex år sedan. Bra och väl fungerande bil. Lite småskavanker men fint helhetsintryck sammantaget."

Beskrivning

Såld ny i Göteborg 1961. Bilen har bara rullat 7100 mil tack vare att den varit avställd och garagerad under åren 1978 - 2015. Under åren 2013 till 2015 renoverades karossen och bilen lackades om. Tekniskt servades bilen upp och många slitdelar byttes. Sedan har bilen använts som hobbybil. Startar lätt och går bra. Senast godkänd på bilprovningen 2017, vid 6755 mil.
Sammantaget är bilen i bra bruksskick. finns några mindre lackskador och något sliten inredning men hel och fin bil trots detta.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
  1961-01-01 
 • Avläst mätarställning
  71 000 km 
 • Kw / hk
  59 / 83 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder Läder 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra tekniskt skick. Motorn startar lätt och går fint.

 • Skick interiör:

  Interiören är också bra skick. Dock så har sömmar släppt på förar- och passagerarsäten. Temperatur- och bensinmätaren visar båda för lite.

 • Skick exteriör:

  Bilen ger ett bra helhetsintryck. Lite lackskavanker förekommer. Kromet behöver putsas upp. Suffletten är i bra skick.

 • Skick helhet:

  Bilen är renoverad 2013-2015. Finns komplett ägarhistorik. Servicemanual m.m förjer med bilen

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2015-06-15
Ursprungsbesiktning: 1961-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1961-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-06-20
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Produktionsstart för Alpine "Series I" var 1959.
Series I använde en 1 494 cc 4-cylindrig motor som designades av Loewy Studios för Rootes Group. Bilen använde många komponenter från andra bilar inom Rootes Group och då främst Sunbeam Rapier. Bottenplattan är modifierad från en Hillman Husky, med skivbromsar fram. Bilen beställdes med overväxel.
En öppen bil med overväxel testades av den brittiska tidningen
The Motor 1959. Den hade en topphastighet på 160,1 km/h och kunde accelerera från 0–60 mph (97 km/tim) på 13,6 sekunder.
En bränsleförbrukning på 0,9l/mil registrerades.
Testbilen kostade 1031 £ inklusive skatter.
11 904 exempel av ”series I” producerades.
Mest känd är Sunbeam Alpine för att den det var en första James Bond bilen. Den var med i filmen Dr. No (Agent 007 med rätt att döda) från 1962.

OBS! Ej testad/genomgången av Bilweb Auctions. Beskrivningen bygger på ägarens uppgifter. Vinnande budgivare får själv kontrollera och bedöma bilens skick innan den hämtas.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning.
För visning av fordonet kontakta handläggare Lennart Ström

Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att kontakta Lennart Ström

Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG