Visa alla bilder
Visa film

Saab 93B De Luxe — 1959

Trollhättans finest 1959 i en väldigt trevlig och snygg originalkostym. Sista årsmodellen med dörrar som öppnas i framkant.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Väldigt trevlig representant för modellen. Vackert orörd och bara lätt sliten originallack."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
97 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12754
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Väldigt trevlig representant för modellen. Vackert orörd och bara lätt sliten originallack."

Beskrivning

Ljudet, doften och formen. Den droppformade tvåtakts-SAAB:en brukar beröra många vintagehjärtan när den uppenbarar sig. Det här exemplaret har en alldeles särskild charm med sitt välvårdade originalskick.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1959-01-01 
 • Avläst mätarställning
  102 000 km 
 • Kw / hk
  25 / 34 
 • Drivmedel
  Bensin 2T 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den lilla trecylindriga tvåtaktsmotorns ljud är omtyckt av många entusiaster. En trecylindrig motor har också i takt och ton ett släktskap med en rak sexa, som i sin tur fysiskt effektivt egentligen anses vara den bästa motorkonstruktionen. Den här bilen är dessutom begåvad med ett sportavgassystem som förskönar tonen ytterligare.

 • Skick interiör:

  SAAB-filten döljer snyggt ett slitage med hål på förarstolen. Resten av inredninge är detaljerat och vackert insliten och använd. Om originaltyget går att uppbåda för en lagning av stolen kan kanske muséet i Trollhättan ge besked om.

 • Skick exteriör:

  Välputsad originallack med tidens snygga tand närvarande på ett snyggt och charmigt sätt. Originalröda fälgar och orörda registreringsskyltar från Bilregistrets reformering 1973 understryker originaliteten.

 • Skick helhet:

  Det är inte lätt att hitta en SAAB 93 i ett någorlunda orört skick med alla rätt, men det här exemplaret har just många rätt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-02-11
Ursprungsbesiktning: 1959-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1959-01-01
Senast godkända besiktning: 2016-05-03
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG