Visa alla bilder

Saab 9000 CSE 2.0T — 1996

Lotterivinstbil från Miljonlotteriet, som stått undanställd i många år. En ägare. Endast körd 1960 mil, garanterat. Så nära ny bil man kan komma. Levereras nybesiktigad.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Sällan man hittar en bil i detta skick, som ny i alla detaljer. Saabs bästa motor."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
124 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12856
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 9000 CSE 2.0T?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Sällan man hittar en bil i detta skick, som ny i alla detaljer. Saabs bästa motor."

Beskrivning

Bilen var en vinst i Miljonlotteriet under 1996, som en dam vann i Kalmar län, den kördes sparsamt sommartid då det fanns ytterligare en bil i familjen som brukades året om. Vid makens bortgång 2010 så ställdes den undan i ett garage till augusti 2020. Har nu startats upp, fått en översyn och nytt batteri och besiktigats på bilprovningen utan anmärkning.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1996/1996 
 • Första registreringsdatum
  1996-05-07 
 • Avläst mätarställning
  19570 km 
 • Kw / hk
  110 / 150 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Silvermetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går som en ny bil, nybesiktad och körklar

 • Skick interiör:

  Inredning i nyskick.

 • Skick exteriör:

  Fin originallack, inga synliga skador.

 • Skick helhet:

  Denna bil ser ut att precis lämnat försäljningshallen, mycket fräscht exemplar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2010-10-23
Ursprungsbesiktning: 1996-05-07 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1996-06-20
Senast godkända besiktning: 2020-08-18
Besiktigad tom: 2021-10-31
Årsskatt: 2199 SEK
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Lite kul från Saab 9000 modellens historia.
Tre veckor med gasen botten gav flera världsrekord.
Hösten 1986 slog Saab två världsrekord i hastighet med standardbil på motorbanan i Talladega, USA. Man använde sig av tre stycken Saab 9000 Turbo som plockades direkt och slumpvis från monteringslinan av oberoende kontrollanter. Bilarna kördes in under kontrollerade former och plomberades sedan inför resan till Talladega. Under provet, som pågick under 20 dagar, kördes bilarna för full gas med stopp endast för tankning, service och förarbyte.
Vid reparationer fick endast reservdelar som vägde sammanlagt 85 kg och som medförts i fordonet från start användas. Varje bil hade därför ett komplett topplock, ett turboaggregat samt diverse slangar och kopplingar i bagageutrymmet. Dessutom monterades en säkerhetsbur. Förutom detta var bilarna helt standardutrustade, kördes på vanlig handelsbensin, vanlig olja användes liksom standarddäcken. Man lyckades både köra 10 000 mil med en genomsnittlig hastighet av 213,299 km/h och 8046 mil med en genomsnittlig hastighet av 213,686 km/h. I dessa beräkningar ingår alltså även stoppen. Dessutom slog man ytterligare 19 internationella rekord vid samma tillfälle.
Bilarna höll under testet och en av dessa finns att beskåda på Saabs museum i Trollhättan.
Det tar för en svensk genomsnittsbilist nästan sju år att nå 10 000 mil (årlig medelkörsträcka är cirka 1500 mil) istället för de tre veckorna i rekordförsöket.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Ted Gryth eller Ulf Olsson.

Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 65 67 27
Brocenter i Olofström
Ulf Olsson
Telefon +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
Ted Gryth på telefon +46 705 65 67 27

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG