Visa alla bilder

Porsche 911/993 Carrera 2 Cabriolet 3.6 — 1997

Sista modellen och sista produktionsåret, evolutionens höjd - och slutpunkt för de luftkylda modellerna från Porsche. Samma ägare sedan 2009, låg körsträcka i ett fint samlarskick.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Inga anmärkningar, bilen går fint, Tiptronic-automatlådan växlar lätt och motorn känns och låter på rätt sätt. Kaross och inredning i normalt skick för 14000 mil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
450 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12931
YNGSJÖ
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
500 - 550 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Inga anmärkningar, bilen går fint, Tiptronic-automatlådan växlar lätt och motorn känns och låter på rätt sätt. Kaross och inredning i normalt skick för 14000 mil."

Beskrivning

Den här 993:an kom till Sverige 2002, från Tyskland, när den var 5 år gammal. Första ägaren i Sverige, i Stockholm, hade bilen i sex år, innan nuvarande ägare köpte den 2009. Ägarens fru körde bilen några år och sedan ställdes den undan, fram till 2019 då den togs ut för service. Bilen har till största delen originallack (någon del är omlackad på grund av stenskott), och den har aldrig varit skadad och är jin i kaross och inredning.
Ägaren är bilsamlare, kör historisk racing med VW-förtecken och säljer nu denna bil för att frigöra plats i garaget. Den är nyservad och genomgången hos välkanda Myggans Porscheservice i Tomelilla. Bilen levereras nybesiktigad. Inredningen är hel och fin men lite spår av användande finns vilket motsvarar 14000 mil.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1997/1997 
 • Första registreringsdatum
  2002-05-16 
 • Avläst mätarställning
  147 693 km 
 • Regnr
  TAG064 
 • Chassinummer
  WP0ZZZ99ZVS331315 
 • Kw / hk
  210 / 286 
 • Drivmedel
  Bensin  
 • Växellåda
  Tiptronic 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och Tpitronic-lådan, nyservad. Gott ljud, bilen är utrustad med original sportavgassystem, ett Werks Sportauspuffanlage på originalspråket. Fräscha däck runtom, nya Bridgestone bak och lite äldre Dunlop fram.

 • Skick interiör:

  Hel och fin, snygg grå skinnklädsel och fräscha mattor. Normal och bevarad rejäl Porsche-känsla i reglage, knappar och material.

 • Skick exteriör:

  Fin lack, normalt med stenskott. Inga skador. Bilen begåvades nyligen med en ny sufflett i gängse och erkänd Sonnenlandkvalitet.

 • Skick helhet:

  Väldigt bra skick, rätt bil för den som letar efter en välvårdad, oskruvad 911/993 i sista utförandet. Bilen är just nu obesiktigad, men levereras godkänd och körklar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-07-09
Ursprungsbesiktning: 2002-05-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2002-05-16 (970604)
Senast godkända besiktning: 2014-06-11
Besiktigad tom: 2015-06-30
Årsskatt: 2199 SEK
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

993 var toppmodellen i Porsche 911:ans utveckling som började redan 1964, när första modellen visades. Karossen, tekniken och framför allt motorerna kom att utvecklas från 2,0 liter till 3,8 liter under de 33 år modellen byggdes, så det till slut, våren 1998 närmade sig fulländning, vill vi påstå. 993-karossen anses av många som den mest vackra även om detta också sägs om de tidiga 911:orna från 1960-talet. 993 är i vart fall outstanding tekniskt sett, med alla moderna attribut som ABS, Airbag, antispinnn, soundsystem, tiptronic osv, vilket gör den till den bästa 911:an både ur brukar- och samlarperspektiv.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG