Visa alla bilder

Porsche 911 Targa 2.7 — 1977

Svensksåld sjuttiotals-Targa i ett mycket välvårdat och vackert originalskick. Härligt rödbrun metallic och beige inredning tillsammans med de snygga kakformsfälgarna ger en skön tidstypisk känsla.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fräsch och fin originalbil. Professionellt omlackerad för sex år sedan. Motorn är genomgången av Rolf Myggan Nilssons Porscheservice i Tomelilla 2019."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
400 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12930
YNGSJÖ
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
450 - 500 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fräsch och fin originalbil. Professionellt omlackerad för sex år sedan. Motorn är genomgången av Rolf Myggan Nilssons Porscheservice i Tomelilla 2019."

Beskrivning

Nuvarande ägare har haft bilen i sju år. Bilen har bara gått 13700 mil och är såld ny i Sverige. Den har rullat i södra Sverige sedan dess och nuvarande ägare lät bilen få en ny lack i originalkulör efter köpet 2013. Denna lack är fortfarande iriktigt bra skick, inga repor eller skav. Bilen har mest stått i samlinen de senaste åren, men 2019 togs den ut och servades, motorn och bilen fick en rejäl genomgång av en känd Porschespecialst, Rolf Myggan Nilsson i Tomelilla då även en ny klädsel monterades i motorrummet.
Invändigt är bilen helt original och man ser på alla detaljer att bilen inte gått mer än 13000 mil. Inredningen ser nästan ut som om bilen bara gått halva körsträckan. Körmässigt är bilen i skönt och bra skick, den drar fint på alla växlar och motorn har bra kraft över hela registret.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  1977-06-28 
 • Avläst mätarställning
  137 500 km 
 • Regnr
  DDD569 
 • Chassinummer
  9117311383 
 • Kw / hk
  121 / 165 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch/vinyl 
 • Färg
  Rödbrun metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Skön körkänsla med riktigt bra känsla i mekaniken.

 • Skick interiör:

  Hel och fin, konstläder och velour i beige med svarta detaljer.

 • Skick exteriör:

  Vacker kulör, en slags mörkare orange metallic.
  Några gummilister runt targataket täckta av väv som har slitits lite.

 • Skick helhet:

  Fräsch och fin sjuttiotals-911, defintivt en bland de bättre vi har sett på de senaste årens auktioner.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-07-04
Ursprungsbesiktning: 1977-06-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1977-06-28
Senast godkända besiktning: 2018-06-08
Besiktigad tom: 2020-06-30
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

911 Targa var en kompromiss för en öppen bil när den kom, men idén var smart och blev snabbt ett begrepp som många andra bilfabrikanter härmade efter. Med targabågen bilen blev ju mycket mer säker än sina föregångare, helt öppna cabrioleter. Dessutom ser bilen tuff ut. Targan var alltid dyrare än coupémodellen, som ny, men som begagnad betingade länge coupémodellerna ett högre värde, då de ansågs mer linjesköna. På senare år har detta ändrats och targabilarna i fint skick har idag högre värde i samlarkretsar än motsvarande coupéer. Särskilt de tidiga (1968-1977) som har blank, rostfri, targabåge, dessa anses som de snyggaste, även om de svartlackerade som kom året efter mer liknar en cabriolet. Kanske den blanka targabågen mer framhäver den innovation som targabågen innebar, vilket idag anses som coolt. Dessutom är det alltid kul att köra en öppen bil.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG